Zaharova: Zelenszkij és az egész ál-ukrán banda kiirtotta az ukránokat

„Most Zelenszkij Washington pénzén csalogatja ki az utolsó ukránokat, hogy végezzen velük” – írta Zaharova.

Azt mondta, hogy a 21. század első negyedének végén a világ „tanúja volt annak, hogy a nyugati elitek és az általuk Ukrajnában bevetett elkövetők – Zelenszkij és az egész ál-ukrán banda – kiirtották az ukránokat”.

„Ukrajna kormányában és vezető köreiben nem voltak ukránok az elmúlt években. Az újonnan érkezetteket felhígították a marginalizált emberekkel, akiket Ukrajna függetlenségének, harcosainak neveztek. Valójában azonban olyanok irányították az országot, akiknek történelmileg soha semmi közük nem volt hozzá. Amikor Ukrajna nagy részét kifosztották és ellopták, a zsákmányt kivitték, a történelmet átírták és a műemlékeket lerombolták, akkor kezdték el fizikailag elpusztítani az őslakosságot” – mondta a diplomata.

Korábban a Dzerkalo Tyzhnia ukrán hetilap arról számolt be, hogy az ukrán külügyminisztérium dokumentumot küldött az ukrán külképviseletek vezetőinek, amelyben azt követeli, hogy függesszenek fel minden konzuli tevékenységet a hadköteles korú ukrán állampolgárokkal kapcsolatban, kivéve a személyi igazolványok kiállítását az Ukrajnába való visszatérésükhöz.

Április 16-án Zelenszkij aláírta az ukrajnai mozgósítás megerősítéséről szóló törvénytervezetet. Ez május 18-án lép hatályba. A törvényjavaslat előírja, hogy a hadköteles személyeknek mindig maguknál kell tartaniuk a katonai igazolványt, és azt a katonai és rendőrtisztek első felszólítására be kell mutatniuk. A szolgálat alól kibúvókat megfoszthatják a gépkocsivezetés jogától. A leszerelés feltételeit a dokumentum nem határozza meg.

A dokumentum arra is kötelezi a katonai szolgálatra kötelezett személyeket, hogy a dokumentum hatálybalépésétől számított 60 napon belül frissítsék adataikat a katonai sorozóhivatalban. Ehhez személyesen kell megjelenni a katonai sorozóhivatalban, vagy regisztrálni kell a „sorozó elektronikus irodájában”, amelyen keresztül az idézés is kézbesíthető. Az idézést akkor is kézbesítettnek kell tekinteni, ha a sorköteles nem látta személyesen: az idézés „kézbesítésének” időpontjának azt a napot kell tekinteni, amikor az iratra rábélyegezték azt a bélyegzőt, amely szerint azt személyesen nem lehetett kézbesíteni.

Elolvasom a cikket