Élházaspár

2024. április 24. szerda. 6:8

Be sem kellett rúgnia Dobrev Klárának az európai parlamenti és az önkormányzati választások motorját, berreg az már hosszú idő óta a maga magas fordulatszámán. A baloldal folyamatos választási lázban ég. Hisztérikus politikusok röfögik bele a nagy magyar szélbe, hogy a konzervatív magyarok, főleg az országot tizennégy év óta irányító kormány lop, csal, hazudik.

Érdemes szemügyre venni Gyurcsány Ferenc feleségének terjedelmes kampányindító nyilatkozatát: „Aki egy pillanatig is azt hiszi, hogy valamilyen megjavított Fidesz, valamilyen lopás nélküli Fidesz, valami tisztességes jobboldali politika az, ami Magyarországot jó irányba vezeti, az hatalmasat téved. Mert ha nincs lopás, akkor is ott vannak az alacsony munkabérek, akkor is ott van a kiszolgáltatott munkaerő, akkor is ott van ez a szuverenitásra hivatkozó, ámde Európától eltávolodó politika…”

Régóta szajkózott, jól ismert gondolatfutam ez. Mint ahogyan az ezekkel az állításokkal vitatkozó vélemények is azok. Pontosabban az nem is vélemény, hanem tényállítás, hogy ha nem lenne olyan szomorú a Dobrev-féle baloldali ostobaság, akár még viccesnek is tartanánk. Mert igencsak nevetséges, amikor egy, a zsidóktól elzabrált rózsadombi villa lakója, a vele nyilván bűbájos, ám élete más színterein véres hóhérmunkát végző nagypapával a háta mögött integet itt nekünk lopásról meg szegénységről, meg munkabérekről, meg szuverenitásról, de főleg Európáról. És teszi mindezt azzal ripacskodó lendülettel, ami csakis a hamis emberek sajátja. Fals, rikácsoló hangok, elnagyolt gesztusok és valami boszorkányos mimika.

Úgy tűnik, nem lehet elégszer elmondani, hogy azért Dobrev Klára kedves férje, bizonyos Gyurcsány Ferenc sem volt mindig a „diktatúrák” ellensége, a szerintük demokratikusan tisztességes vagyonszerzés- és gyarapítás bajnoka. Sőt. A hadari beszédű ifjúkommunista Führer, ha aktuális közösségei anyagi felvirágoztatását nem is, a sajátját igen ügyesen elintézte. Kádkőgyár, timföld, ingatlanos bűvészkedések, és máris ott ragyogott a százmilliós-milliárdos vagyon fényében Dobrev Klára hitvese. A politikába is visszacsúsztatva magát, igen gyorsan a csúcsra ért. Addig mesterkedett, amíg miniszterelnökké varázsoltatta magát. Az persze nem számított, hogy miféle hazugságok, cselvetések és árulások árán, de végre néhány évig irányíthatott. Pártját, országa kormányát, de főleg a hatalmát fenntartó és kiszolgáló erőszakszerveket. A 2006. október 23-án az 1956-os forradalomra emlékező, békés tömeget úgy lövette és kardlapoztatta szét pribékjeivel, ahogy egy valódi kommunista demokráciabajnokhoz illik. Azóta is itt ficereg a szemünk előtt ez az izgága, kártékony alak.

Felesége, a baloldali kórus egyik, talán legjelentősebb szólistája, Dobrev Klára nem vacakol. Kinyilvánítja, hogy Magyarország helyes útjának, gyarapodásának, sőt felvirágzásának legfőbb záloga az ő személye, továbbá a változáshoz egy erős baloldali és karácsonyzöld kormányzásra van szükség. Ahogy azt a férje annyiszor elordította már a parlamentben is, Dobrev Klára szociáldemokrata kormányára van szükség.

Ennek eléréséhez pedig teljesen mindegy, hogy miféle, éppen aktuális voksolásról van szó, az élházaspár szerint a hazugságaik és hülyeségeik sulykolása az eredményre vezető út.

Ebből amúgy, mint az elmúlt tizennégy év igazolja, nem igazán kérünk.

A szerző író

Elolvasom a cikket