Katalin hercegné új címet kap III. Károly királytól

A walesi hercegné hatalmas kitüntetést kapott Károly királytól – jelentette be a Buckingham-palota – írja a Mirror.co.uk.

Katalint, aki 13 éve dolgozik a királyi családban, apósa a The Order of the Companions of Honour (Becsületrend) királyi társává nevezte ki. A tekintélyes kinevezés egy új, kifejezetten Katalin számára létrehozott kinevezés, aki jelenleg távol van a hivatalos feladatoktól betegsége miatt.

A hercegné a királyi család első olyan tagja, akit a rend 107 éves történetében királyi társnak neveztek ki. Károly javasolta a különleges kitüntetést „szeretett menye” számára.

A király döntése, hogy a szintén rákbetegséggel kezelt Katalint javasolja a megtiszteltetésre, a hercegné támogatásának jelentős megnyilvánulásaként értékelhető a hercegné előtt álló kihívások közepette. A jelenlegi tagok között van Sir David Attenborough, Margaret Atwood, Dame Judi Dench, Sir Paul McCartney és Sir Elton John, korábban pedig Stephen Hawking professzor és Sir Winston Churchill.

A király emellett kinevezte feleségét, Camilla királynőt a Brit Birodalom Legkiválóbb Rendjének nagymesterévé és első vagy főhölgy nagykeresztjévé. Ez a tisztség a második legmagasabb rangú a rendben, a király a rend uralkodója.

Elolvasom a cikket