Különleges kapcsolat van György herceg és Lajos herceg között

Lajos herceg április 23-án hatéves lett. Ez a dátum azonban György herceg életében is fontos, ugyanis Angliában ezen a napon Szent György védőszentre emlékeznek, aki ugyanazt a nevet viseli, mint Katalin hercegné és Vilmos herceg legidősebb fia – írja az Elle.hu.

Szent György a feltételezések szerint a római hadsereg magas rangú tisztje volt, akit Kr. u. 303 körül megöltek, mert nem volt hajlandó megtagadni keresztény hitét. Hozzá kötődik az a mese, hogy az 1275 körüli Aranylegenda szerint a kereszt jelével védte magát, hogy megöljön egy sárkányt, és megmentsen egy hercegnőt. Szent György napjának ünneplése a 16. század vége óta veszített népszerűségéből, és nem is munkaszüneti nap.

György herceg innen kapta a nevét

György herceg Erzsébet királynő édesapja után kapta a nevét. A brit királyi családban több uralkodó is a György nevet viselte. Érdekesség azonban, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg legidősebb fiának a teljes neve George Alexander Louis. Itt pedig megvan a következő kapcsolat, hiszen György herceg egyik plusz neve a Lajos, amelyet a kisöccse is kapott. Vilmos herceg teljes nevében pedig szintén szerepel, ugyanis őt hivatalosan William Arthur Philip Louisnak hívják.

Elolvasom a cikket