Nagyobb és hangosabb lesz idén a CPAC Hungary

Hogy ez létrejöhetett, az nem pusztán az Alapjogokért Központ érdeme, hanem az egész magyar jobboldalé – jegyezte meg a fentiek kapcsán Szánthó Miklós.

A CPAC Hungary főszónoka idén is Orbán Viktor lesz, s ennek kapcsán a „konzervatív dzsemborit” szervező intézet főigazgatója emlékeztetett: 2022-ben ezen a rendezvényen rögzítette a miniszterelnök a konzervatív jobboldali sikerrendszer 12 pontját, és 2023-ban fektette le ugyanitt fogalmazta meg a mai magyar jobboldal legfontosabb credóját: „No Migration, No Gender, No War!”

Ezek után úgy fogalmazott, hogy a képlet nagyon egyszerű. „Brüsszelben betiltják, Budapesten pedig ünneplik a konzervatív dzsemborikat. Brüsszelben támogatják és lehetővé teszik a terror- és -Hamász-párti büntetéseket, Budapesten, Magyarországon pedig ilyenek nincsenek.”

„Azt is meg kell jegyezni, hogy a 2020-as évekre a politikai törésvonalak nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világon megváltoztak. Az egyik dimenzió, hogy ki globalista és ki szuverenista, a másik pedig az, hogy ki háborúpárti és ki békepárti. És azt látjuk, hogy a globalistákat, a washingtoni és a brüsszeli politikai mocsár lakóit hatalmába kerítette a háborús pszichózist” – mutatott rá.

Hozzátette: a CPAC Hungary célja ezért az, hogy összeszervezze a békepárti és szuverenista erőket. Azokat, akik osztják a Nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten, haza, család hármas egységét – szemben azokkal, akik ezt támadják: a magát felvilágosultnak tételező, valójában modern kommunistákkal, akik nem ismernek se Istent, se hazát, és nemhogy családot, de még olyasmit sem, hogy férfi és nő.

Ezért lett az idei összejövetel címe Wokebusters, a mottója pedig az: Lecsapoljuk a mocsarat!

Szánthó Miklós azt ígérte, azon fognak dolgozni, hogy júniusban Brüsszelben és novemberben Washingtonban is lecsapolhassák a mocsarat.

„Az alapvető probléma az, hogy ma Brüsszelben és Washingtonban is gyenge vezetők vannak, a békéhez viszont erő kell, az erőhöz pedig erős vezetők, és az amerikai elnökválasztás talán azért is meghatározó Magyarország számára, mert csak egy Donald Trump vezette nagyhatalom lehet képes arra, hogy tűzszünetet érjen el az orosz agresszió miatt kirobbant ukrajnai háborúban, és béketárgyalásokra bírja rá a feleket” – hangsúlyozta.

Majd azt mondta: „A feladat tehát világos, létre kell hozni a békepárti, antiglobalista erők globális koalícióját.”

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) sajtótájékoztatóján a Millenárison 2024. április 24-én

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) sajtótájékoztatóján a Millenárison 2024. április 24-én

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Matt Schlapp, a CPAC elnöke mindenekelőtt leszögezte: tetszik neki, hogy a magyarok le akarják csapolni a mocsarat, mert szerinte ebből a szempontból az amerikai jobboldal nem végzett jó munkát.

Hangsúlyozta, amikor a feleségével és a munkatársaival leszálltak Budapesten, és kiléptek a repülőből, úgy érezték, végre magukba szívhatják a szabadság levegőjét. Magyarországon „normális beszélgetéseket lehet folytatni” a politikáról, a vallásról, ez az Egyesült Államokra „már nem annyira igaz”.

„Budapest egy gyönyörű város (…), de Amerikában a nagyvárosaink csődöt mondtak, tele vannak bűnözőkkel és drogosokkal, mert kommunisták irányítják őket. Olyan emberek, akik nem hisznek például a családban” – fogalmazott, majd arról beszélt, hogy a baloldal a szüleikkel, nagyszüleikkel szembeni megvetésre nevelik a gyerekeket, és azt hirdetik, hogy a múltat végképp el kell törölni.

Márpedig egy nemzet történelme nagyon fontos, függetlenül attól, hogy nem minden része tökéletes.

Schlapp emlékeztetett arra, hogy mint általában a konzervativizmus, a CPAC is komoly támadásoknak van kitéve. Brezíliában hatalmas tüntetéseket szerveztek, és börtönbe próbálják juttatni Jair Bolsonarot, a volt elnököt. Ugyanezt teszik Donald Trumppal. Ausztráliában Elon Musk vált a baloldal céltáblájává, Sydney-ben ráadásul a CPAC szervezői nem tudták megtartani a rendezvényt, mert a szálloda az utolsó pillanatban beintett nekik, a parlament pedig igyekezett megakadályozni, hogy vízumot kapjanak.

„Ami Amerikában történik, az egy alkotmányos válság, az USA 250 éves történelmében először használják a bíróságokat korrupt módon, hogy Donald Trump ne indulhasson a választáson Joe Biden ellen, aki lemaradt a felmérésekben. Nem tud nyerni, ezért a jogi eljárást használják arra, hogy megpróbálják tönkretenni az ellenfelét” – hívta fel a figyelmet.

„A gyűlölethadjáratot a Fehér Házból irányítják – folytatta –, dacára annak a hagyománynak, hogy a Fehér Ház nem avatkozik választási ügyekbe, nem vesz részt a kampányban.”

„Ez valójában nagyon komoly és nagyon szörnyű, és tudom, hogy az egész világ Amerikára néz, és azt kérdezi, hogy mi a baj Amerikával? Ha Amerika elbukik, az rossz minden szabadságszerető embernek. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy visszaszerezzük az országunkat ”– fűzte hozzá. Végezetül azt mondta:

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk. Nem tudok elképzelni olyan európai fővárost, amely fontosabb lenne számunkra, mint Budapest.”

A CPAC elnöke szerint nagyon sokan vannak Amerikában és szerte a világon, akik úgy érzik, „hogy Orbán miniszterelnök úr csodálatos munkát végzett, és reményt adott az európaiaknak és a világnak, hogy lehet változtatni, ha elkezdjük használni az eszünket, és józan politikát alkalmazunk.”

„Ezt tette itt Magyarországon, nagy változást ért el. És most a törvényhozók Amerikában arról beszélnek, hogy hasonló törvényeket akarnak elfogadni, mint amilyeneket itt hatályba léptettek az elmúlt években. Tehát a magyarság hatalmas és bátor, és nagy változást hoz!” –jelentette ki.

Matt Schlapp, a CPAC elnöke

Matt Schlapp, a CPAC elnöke

Fotó: MH/Török Péter

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét a Magyar Hírlap percről percre közvetíti, a CPAC Hungary részletes programja pedig elérhető az esemény honlapján itt.

Elolvasom a cikket