Donáth megint nemzetére támadt

Önmagunkat rosszabb becsapni, mint másokat – mondja Tolsztoj. Donáth Annának azonban valószínűleg ez a bölcsesség nem számít, nem fontolja meg, legfeljebb a vállát rándítja rá. Ő ugyanis nem csapja be saját magát, neki nincs lelkiismeret-furdalása, amikor rendszeresen megtámadja saját hazáját az Európai Unióban. Hogy van, azt csak mi tételezzük fel róla. Azok a magyarok, akik soha nem tennének ilyet, mert eszünk ágában sincs fájdalmat okozni saját maguknak.

Donáth Anna számára viszont egyáltalán nem jelent lelki bajt a hazája elleni áskálódás. Aki ilyet tesz, az nemhogy az Európai Parlamentben nem lehetne képviselő, hanem politika tájékára se szabadna engedni.

Ahogy mondani szokták, most lehet, hogy van Isten, mert a Nézőpont Intézet kutatása alapján a Momentum 2 százalékon áll, ami azt jelenti, hogy se Donáth, se Cseh Katalin nem jut be az Európai Parlamentbe. A tárgyszerűségre csak titkán hajlamos Závecz mester kutatása nem sokkal később már 7 százalékot mért nekik. Eredményei még azt a Török Gábor politológust is meglepték, aki nem igazán szimpatizál a jobboldallal. De mintha ő is úgy gondolná, hogy mindennek van határa. Emlékezhetünk Pulai András 2022. áprilisi, választás napi közvélemény-kutatási jelentésre, amelyből az derült ki dél tájban, hogy fej-fej mellett álla két tábor. Estére pedig a valóság adatai minden idők legnagyobb kormánypárti győzelméről számoltak be.

Szóval, ha így közelítünk a baloldaltól finoman szólva nem távol álló Závecz-féle adatokhoz, akkor még akár lehet is realitása annak, hogy a Momentum egy képviselővel se lesz jelen a következő Európai Parlamentben. Ezzel pedig rendkívül sokat nyerne Magyarország.

Szerdán ugyan elfogadta az Európai Parlament a magyar kormányt elítélő határozatát, amelyben felszólítja a Bizottságot, hogy addig ne fizessen uniós pénzt az Orbán-kormánynak, amíg az nem teljesíti maradéktalanul a jogállamisági feltételeket. Ezzel a blablával már úgy van a magyar, hogy egyik fülén be, a másikon ki. Már csak azért is, mert tudjuk, nem arról van szó, hogy valamit jogilag nem teljesítettünk, hanem arról, hogy politikai, ideológiai okokból az uniós bürokrácia felülírja a magyar nemzeti akaratot. Mi ugyanis ellenezzük a migrációt, genderizmust, és nem akarunk részt venni a háborúban. S miután Orbán van kormányon, Európában a legnagyobb támogatottsággal a háta mögött, hiába próbálkozik a magyar liberális elit, Gyurcsánnyal az élen eleget tenni Brüsszel követeléseinek, ez nem fog menni. Magyarország ezeken a területeken ellenáll az uniós akaratnak, ami miatt Orbán Viktorról csúnyán beszélnek. Nem csak Brüsszelben, hanem Budapesten is. Például a Momentum részéről Donáth Anna és Cseh Katalin is, akik nagyon pártolják az uniós akarat Magyarországra erőltetését. Bármi áron.

Az Európai Parlament említett határozatába Donáth Anna személyesen három módosítót is benyújtott. Ezekben arra kéri a Bizottságot, hogy: ismét fagyasszák be az EU-s pénzek kifizetését, érjék el a szuverenitásvédelmi törvény felfüggesztését az Európai Unió Bíróságán keresztül, és tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar kormánynak csatlakoznia kelljen az Európai Ügyészséghez. Mindez külön-külön is botrány.

Első módosítóját azzal indokolta, hogy a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételek – amit titokban exnejével, Varga Judit igazságügy miniszterrel folytatott beszélgetésről készített – egyértelműen bizonyítják, hogy szerinte súlyos problémák vannak a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, és a kormány eddigi állításait nem lehet komolyan venni.

Ezzel kapcsolatba Menczer Tamás kommunikációs igazgató megjegyezte, „szerinte a baloldal azt akarja, hogy a magyar emberek ne kapják meg a Magyarországnak járó uniós forrásokat, azok folyósítását függesszék fel, a tanárok veszítsék el a béremelésüket. Ez teljesen szembe megy a magyar érdekkel, ez nyílt támadás Magyarország ellen.”

Nem lehet azt mondani, hogy Menczer Tamás túlozna. Emlékezhetünk, a baloldal eleve keresztbe tett a pedagógus-béremeléseket biztosító uniós pénzek beérkezésének. Képmutató módon a pedagógusokkal azért tüntettek, hogy jöjjön a pénz, miközben Brüsszelben ezt kézzel-lábbal akadályozták.

Az élet számtalanszor bizonyította, hogy a magyar baloldal rendre tiszta szívből csapta be saját nemzetét. Sosem volt miatta lelkiismeret-furdalása. Ők soha nem érezhették, hogy ilyenkor magukat is becsapták. Mert nekik nem nemzetük van, csak érdekeik vannak.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket