Ez a szín az új bézs, idén tavasszal

Kaufmann Angéla
2024. április 25. csütörtök. 11:44

A boldogság színe

A vajsárga lágy, krémes, aranyos napfényre emlékeztető árnyalatai a klasszikus semleges színek frissítő alternatívájaként jelentek meg. Ez a finom árnyalat melegséget és optimizmust áraszt, azonnal ragyogóbbá téve bármely szettet anélkül, hogy túlterhelné. Míg a bézs színt régóta a semleges színek között emlegetik sokoldalúsága és időtlensége miatt, a vajsárga modern csavart hoz, és a ruhákat finom színpompával árasztja el, amely egyszerre kifinomult és játékos.

A vajsárga térnyerésének egyik fő oka az univerzális vonzereje. Ellentétben néhány merész, polarizáló színnel, ez a lágy árnyalat a bőrtónusok széles skáláját egészíti ki, így mindenki számára elérhetővé teszi. Legyen szó világos arcszínről vagy mélyebb bőrtónusról, a vajsárga ragyogó fényt ad, amely kiemeli a természetes szépséget. Ez az inkluzivitás kétségtelenül hozzájárult népszerűségéhez a tervezők és a divatrajongók körében egyaránt.

Kifutók sztárja

A Párizstól New Yorkon át Koppenhágáig terjedő kifutók is tanúsítják, hogy egy csipetnyi vaj mindent jobbá tesz, a Sandy Liang, a JW Anderson, a Burberry és a Bevza kollekciói pedig elkápráztatják a szerkesztők tömegét – és most minket is.

Így építsük be ruhatárunkba

A divat birodalmában a vajsárga végtelen formázási lehetőségeket kínál. A lendületes ruháktól a testre szabott blézerekig ez a sokoldalú árnyalat gyakorlatilag bármilyen ruhadarabba vagy kiegészítőbe beépíthető. Az alkalmi nappali megjelenéshez válasszon egy vajsárga pulóvert farmerrel párosítva, hogy hangulatos, mégis elegáns összeállítást biztosítson. Alternatív megoldásként hangsúlyozza estélyi öltözékét egy selyem vajsárga blúzzal, amelyet szabott nadrággal párosít, amely visszafogott eleganciát sugároz modern csavarral.

Ráadásul a vajsárga nem korlátozódik le a ruházatra, hanem a kiegészítőkre és a lábbelikre is érvényes. Egy vajsárga kézitáska vagy egy magassarkú cipő finom színpompát kölcsönözhet egy monokróm öltözéknek, tökéletes befejezésként szolgálva. Még az ékszertervezők is felkarolták ezt a trendet, és vajsárga drágaköveket, például citrint és sárga zafírt is beépítettek kollekcióikba, egy csipetnyi luxust adva minden összeállításhoz.

Elolvasom a cikket