II. Erzsébet királynő megtagadta Harry utolsó kívánságát

Szívszaggató történet látott napvilágot Harry és Meghan kislányával kapcsolatban. Harry herceg nagy vágya volt, hogy nagymamája, II. Erzsébet királynő, és az ő tiszteletére Lilibet nevet kapó lánya egy fényképen szerepeljen. Ez azonban sosem valósulhatott meg.

II. Erzsébet királynő megtagadta Harry herceg kérését

Harry és Meghan kétgyermekes szülők: fiuk, Archie 2019. május 6-án született, kislányuk Lilibet pedig 2021. június 4-én. A kislánya egyéves volt, mikor 2022 júniusában az Amerikában élő család Londonba utazott. Ekkor ünnepelték a 70. évfordulóját annak, hogy II. Erzsébet királynő – akkor 25 évesen – hét nemzetközösségi ország királynője lett.

A jeles alkalomra Harry a családjával érkezett a palotába, s a szívének egy fontos kérésével fordult II. Erzsébet királynőhöz. Szerette volna, ha profi fénykép készül a két névrokonról: a királynőről és a kis Lilibetről. A királynő azonban ezt megtagadta, nem egyezett bele, hogy elkészüljön az áhított fotó. Pótlásra pedig nem volt lehetőség, néhány hónappal később ugyanis, 2022 szeptemberében elhunyt.

Harry és Meghan kihúzta a gyufát a királynőnél

Ez az esemény volt az első (és egyetlen), ahol az uralkodónő találkozott a tizenegyedikként született dédunokájával. Bennfentesek szerint természetesen udvariasan viselkedett, ám belül forrongott, amiért a beleegyezése nélkül nevezte el Harry és Meghan a kislányát az ő becenevét leutánozva. A brit királyi családból kitaszított házaspár váltig állította, hogy mielőtt bejelentették volna kislányuk nevét, kikérték II. Erzsébet véleményét, ám a palota nem erősítette meg egyik oldal igazát sem hivatalosan.

Elolvasom a cikket