Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra

Nagy Áron
2024. április 25. csütörtök. 10:21
Frissítve: 2024. április 25. 10:28

Miközben egész európát elöntötte a liberális óceán, itt megmaradt egy konzervatív sziget, amely dacol Brüsszellel és Washingtonnal. És nem csak túlél, hanem győz – hangsúlyozta.

A régi vicc jutott eszébe arról, ami Brüsszelben zajlik: „Tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?” Továbbá kitért a NatCon konferencia betiltására tett kísérletre, és arra, hogy a belga miniszterelnök nyomására másította meg végül a döntését a bíróság. Ennek kapcsán, és a hazánkat ért jogállamisági kifogások miatt jelezte: hasonló Magyarországon nem történhetett volna meg, mert itt a bíróságok nem utasíthatóak.

Orbán Viktor köszöntötte a vendégeket, méltatta őket az állhatatosságukért, amellyel hazájuk védelmében felléptek például az illegális migráció ellen.

Felidézte, tavaly már arról beszélt, hogy Magyarország a liberalizmus elleni konzervatív orvosság kísérleti terepe, „már nemzetközi szabadalmakkal”. Az idei viszont az igazi próbatétel éve szerinte, hiszen fontos választások előtt állunk.

– A progresszív liberálisok veszélyes ellenfelek, akik az állami intézményeket is készek bevetni a konzervatívok ellen. Ez történik az Egyesült Államokban is, ahol bírói úton akarják elütni Donald Trumpot az indulás lehetőségétől – emlékeztetett, hozzátéve: ez a helyzet a nyugatiaknak talán új dolog, de mi jól ismerjük, láttuk, hogyan építették ki a hatalmukat a kommunisták.

A kormányfő öt pontba gyűjtötte össze, hogyan vették, veszik át a hatalmat a progresszívek. Orwellt idézve felhívta a figyelmet arra, hogy ma nem nevezik a nevén a dolgokat, sőt, ellentétes kifejezéseket használnak: háború – béke.

Aztán megmagyarázzák, hogy aki nem ért egyet velük az ostoba. Ha ez nem elég, ha az ember kiáll magáért, akkor ráküldik a „fact checkereket”, hogy bebizonyítsák, nem mond igazat. A következő lépésben ráuszítják az emberre a feljelentgetőket, végül az államot is.

Elolvasom a cikket