Sulyok Tamás elmondta, miről tárgyalt Ferenc pápával

Egy évvel azután, hogy Ferenc pápa Budapesten járt és a Kossuth téren szentmisét mutatott be, meghívta a nemrég beiktatott Sulyok Tamást a Vatikánba. Az esemény időpontja egybeesik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett nemzeti zarándoklattal, amelyet a tavalyi pápalátogatás köszöneteként hirdettek meg.

Ferenc pápa csütörtök reggel nyolckor találkozott Sulyok Tamással a Vatikánban, az államfő három művészeti tárgyat adott ajándékba a katolikus egyházfőnek, köztük a Képes Krónika díszmásolati példányát, amely a középkori magyar történelmet és szent királyainkat mutatja be. Az ajándékok között szerepelt többek között egy matyó hímzéssel díszített oltárterítő, valamint egy hímes húsvéti tojás, amely a feltámadás szimbólumaként ismert,

Csütörtökön Sulyok Tamás egy rövid sajtótájékoztató keretében számolt be arról, milyen volt a találkozás Ferenc pápával, mint fogalmazott, a Szentatyával közösségekről, azok jövőjéről beszélgettek.

„Volt egy nagyon személyes témám is, amit a Szentatyával megbeszéltem, a budapesti látogatása során a Szentatya mondott egy nagyon szép beszédet, ebben a beszédben Szent István egyik intelmét is említette, amely úgy szól, hogy légy szelíd, hogy sose küzdj az igazság ellen.

Engem ez már akkor megérintett, megkérdeztem a Szentatyát használhatom-e ezt az intelmet mint mottót, amire a Szentatya nagy örömmel adott engedélyt”.

Elolvasom a cikket