Ezek az ételek nagy mennyiségben B- és C-vitamint, szelént, foszfort és más hasznos anyagokat tartalmaznak.
Megjegyzik, hogy ezek a kiegészítők különösen hasznosak lesznek a magas vérnyomásban vagy veseproblémákban szenvedők számára. Ezenkívül a hagymának, a fokhagymának és a citromnak van még egy fontos tulajdonsága: segítenek csökkenteni a só mennyiségét az étrendben.
Korábban Natalia Lazurenko táplálkozási szakértő azt mondta, hogy a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek, diófélék, magvak és halak olyan élelmiszerek, amelyek segítenek meghosszabbítani az életet. Kifejtette, hogy a zöldségek és gyümölcsök vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és tápanyagokban gazdagok, amelyek segítenek erősíteni az immunrendszert, és megvédik a szervezetet a különböző betegségektől.