A legkézenfekvőbbnek az a magyarázat tűnhet, hogy a hús rugalmas hideg borogatásként funkcionál. Ha valami hideget teszünk egy zúzódásra vagy duzzanatra, az teljesen elfogadott kezelés a gyógyulás korai szakaszában, mivel segít a fájdalom és a gyulladás csökkentésében – írja az IFLScience.
Az ókori egyiptomi orvosi szövegekből származó bizonyítékok arra utalnak, hogy egyes orvosok akkoriban nyers húst használhattak a vérzés elállítására.
Még egy igazán jó steakszelet is tartalmazhat baktériumokat a külső felületén, például E. coli baktériumot, és ha ez a szembe kerül, akkor csúnya fertőzésnek nézhetünk elébe.
„A steak a legjobb a grillen, nem az arcon” – írja Adrian Elfersy szemészorvos a Charlotte Eye Ear Nose & Throat Associates honlapján. Ehelyett próbáljon meg tiszta hideg borogatást alkalmazni tíz percig körülbelül óránként az első napon. Ezután válthat meleg borogatásra, amíg a duzzanat le nem megy.
Végezetül pedig hanyagság lenne nem megemlíteni a nyers hús egy valódi orvosi felhasználási módját. Vigyázat: ez nem a gyengéknek való.
Amikor a szerencsétlen emberek megfertőződnek a bagócslégylárvákkal, van egy hagyományos – de talán egyesek számára szokatlan – módszer a kellemetlen kis élőlények eltávolítására. Ha egy szelet szalonnát teszünk a bőrre, vagy sertészsírral kenjük be a lárvák helye fölötti bőrfelületet, az elég messzire kicsalogathatja őket, hogy biztonságosan eltávolíthassuk őket.