Több százezres bírság az eltitkolt pontyért

Sorozatban fogta a pontyokat a balatoni horgász, akinél összesen tíz darabot találtak. Egyiket sem írta be a fogási naplóba. Voltak halak, amelyeket a kocsijában rejtegetett. Komoly halvédelmi bírsággal sújtották, olvasható a Pecaverzum.hu-n megjelent cikkben.

Újabb súlyos esetben hozta meg elmarasztaló döntését az illetékes hallgazdálkodási hatóság egy balatoni horgásszal szemben – derül ki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára feltöltött határozatból.

T. V. cserszegtomaji lakos március 2-án a Balatonon, Vonyarcvashegy térségében horgászott, és igencsak jól ment neki, mert kifogott és megtartott tíz darab pontyot, azonban azokat nem vezette be a fogási naplójába – olvasható a meghozott végzésben.

A pontyok közül hat darabot a mohó horgász autójában találtak meg különböző helyekre elrejtve.

Tettét a Zala Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 485.000 forint halvédelmi bírsággal, valamint hat hónapos, horgászattól való eltiltással büntette.

Ha az összeget elosztjuk a halak számával, akkor azt kapjuk, hogy egy pontyért 48.500 forintot kell fizetnie – elgondolkodtató lehet a horgász számára, hogy megérte-e.

Elolvasom a cikket