Testalkatunkhoz válasszunk fürdőruhát, hogy jól érezzük magunkat

Czuppon Réka
2024. április 27. szombat. 18:13

Vannak, akik már alig várják, hogy egy csinos fürdőruhában napozhassanak a tópartokon vagy csobbanhassanak a tengerben. Vannak, akiknek viszont inkább kellemetlenséget, vagy szorongást okoz, ha bikiniben kell idegen emberek előtt megjelenni.

Szerencsére ma már nagyon sok féle típusú és fazonú fürdőruha közül válogathatunk, és mindenki találhat olyan darabot, amiben jó érzéssel srandolhat.
Fontos még nyár előtt tudatosítani magunkban, hogy minden test egyedi, így nem kell szégyenkeznünk, ha nem sikerült elérni az álom testalkatot. Sokkal fontosabb, hogy jól érezzük magunkat, magabiztosan tudjunk a medence mellett is mozogni. Persze ezt az állapotot elérni egy hosszú folyamat, és nem mindenkinek megy egyből. Ebben viszont segíthet minket, ha olyan fürdőruhát választunk, ami előnyösen áll nekünk.

Egyre népszerűbbek a különböző egyberészes fürdőruhák, amik ott takarnak, ahol szeretnénk, de mégis sokat tudnak sejtetni dekoltázsaik, vagy deréknál lévő kivágásaik. Szintén szépen kiemelik a derekat a magas derekú bikinialsók. Ezeknél viszont figyelnünk kell, hogy felső részük a derekunk legkeskenyebb részén végződjenek, hogy előnyös alakot mutassanak az összképben.
Talán elsőre kissé idegen lehet tőlünk egy öv a fürdőruhán, de ez a stílus is segíthet kiemelni alakunkat.

Előnyős választás ez az egyrészes fürdőruha

Előnyös választás ez az egyrészes fürdőruha

Fotó: AFP/Frazer Harrison

Az idei szezonban is népszerűek lesznek a nyakban kötős darabok, legyen szó akár egyberészes fürdőruhákról, vagy akár a keveset takaró háromszög alakú bikinifelsőkről. Mindegyiken praktikus lehet a megkötés, hiszen így mindenki a számára megfelelő méretre, szorosságra tudja állítani őket.
Emellett viszont választhatók a pánt nélküli felsők is, amelyek nagyon szépen kiemelik a szép vállakat. Egyberészes fürdőruháknál is gyakori ez a megoldás, amiket akár egy nadrággal kiegészülve az esti szórakozáshoz is felvehetünk.

A kék szín nem ment ki a divatból

A kék szín nem ment ki a divatból

Fotó: AFP/Ilya S. Savenok

Divatosak továbbra is a már befutott különböző kiegészítők, mint például a kimonók, kaftánok, vagy strandruhák, szoknyák, esetleg pamut nadrágok. Egy-egy darab ezekből nagyon fel dobhatják megjelenésünket akár a strandokon, akár az esti korzózásokon. Nem beszélve arról, hogy a szemérmesebb nőknek is magabiztosságot, bátor mozgást adhatnak takarásukkal. Jó tanács, hogy mielőtt megvásárolunk egy ilyen ruhadarabot, ne csak a fürdőruhánkhoz passzolót keressünk, hanem akár a ruhatárunk más darabjait is figyelembe véve válasszunk, hiszen ezeket akár egy esti vacsorához, vagy nappali sétához is felvehetjük.
Színek tekintetében idén befutó a barna minden árnyalata. Minden bőrtípus találhat számára megfelelő színtónust. A sötétebb barnák például minden bőrszínhez jól passzolnak, ám a világosabb darabok inkább a kreolosabb bőrűeknek állnak jól.

A barna minden árnyalata hódít

A barna minden árnyalata hódít

Fotó: AFP/Frazer Harrison

Ebben az évben továbbra is hódítanak majd a kontrasztos monokróm színűek is, amelyek a fekete-fehér játékukkal segíthetnek alakunk megmutatásában is amellett, hogy megunhatatlanok ezek a klasszikus strandi öltözetek. Ha már klasszikusok, akkor nem szabad megfeledkezni az idén is népszerű tengerészkék úszódresszekről és bikinikről, amelyek talán sosem fognak kimenni a divatból.

Mint a ruhaipar minden területén már jó ideje, a fürdőruhák terén is visszatérnek a vintage darabok, amelyek 1905 és 1950 közötti öltözködési stílusát idézik. Ezek az idősebb generációk tetszését is megnyerik. Magas derekukkal, övekkel, vastag pántjaikkal különleges és egyedi hatást adnak viselőiknek.

Láthatjuk, hogy idén is van bőven választék fürdőruhák terén is, mindenki megtalálhatja a kedvére való darabot. De bármit is választunk, a lényeg úgy is az lesz, hogy milyen kisugárzással viseljük őket, úgyhogy csak bátran, jó érzéssel és kellő magabiztossággal kell kilépnünk az öltözőfülkékből, és akkor garantált az idei jó nyaralásunk.

Elolvasom a cikket