III. Károly sokkal betegebb, mint gondolnánk

Nem biztatóak a 75 éves III. Károly egészségi állapotáról szóló hírek. A források szerint a rákos megbetegedéssel küzdő király egészségi állapota „fokozatosan romlik”, ami nagyon aggasztja a barátait és a palotát is.

Egy barátja megosztotta, hogy III. Károly király sokkal betegebb, mint azt a közvélemény gondolja, de „eltökélt, hogy legyőzi, és mindent bevetnek a betegség ellen”.

„Mindenki optimista, de nagyon rossz állapotban van. Rosszabbul, mint ahogy azt kommunikálják” – mondta a királyi család egy barátja. Ez a súlyos helyzet arra késztette a Buckingham-palota tisztviselőit, hogy felülvizsgálják a temetéséről szóló terveket, amelynek kódneve a „Menai híd hadművelet”: a név egy walesi függőhídra utal. A terv tartalmazza halálának bejelentését, a hivatalos gyász időszakát, valamint állami temetésének részleteit.

A király nagyrészt távol maradt a reflektorfénytől azóta, hogy tavaly februárban bejelentette diagnózisát, de most a visszatérését tervezi, amelyet egy friss fotóval jelentettek be. Azt azért leszögezték, hogy ebben a helyzetben semmit sem lehet garantálni. „Minden jövőbeli terv továbbra is az orvosok tanácsától függ” és az elsődleges szempont az, hogy „minimalizáljuk az Őfelsége további gyógyulását fenyegető kockázatokat”.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket