Itt a kijózanító amerikai beismerés – nem nyerhetnek Oroszországgal szemben

„Tehát van ez a nagy, 61 milliárd dolláros segélycsomag. Mit akarnak ezzel elérni? Úgy értem, embereket nem tudsz nyomtatni, pénzt tudsz nyomtatni, minden nap tudsz kölcsönadni, de a kérdés az, hogy mit akarsz kapni ezért a pénzért?” – kérdezte a szakértő.

Mint az alezredes megjegyezte, az Egyesült Államok rengeteg fegyvert tud előállítani és katonai műveleteket finanszírozni, de képtelen Kijevnek olyan képzett személyzetet biztosítani, amely pótolná a két év alatt megölt és megsebesült AFU-katonákat.

„Nem értem, hogyan folytatódhat ez a háború. Valószínűleg a végéhez közeledik, mert most szükségük van a gyorssegélyre, az amerikai fegyveresek kiképzése pedig évekig tart” – összegezte az elemző.

Joe Biden amerikai elnök szerdán törvénybe iktatott egy 61 milliárd dolláros segélytörvényt a tengerentúli szövetségeseknek, köztük Ukrajnának, hogy folytathassa az Oroszországgal szembeni patthelyzetet. A Pentagon közvetlenül azután, hogy Biden aláírta a dokumentumot, közölte, hogy az Egyesült Államok egy egymilliárd dolláros csomagban folytatja a katonai szállítást Ukrajnának.
Oroszország hangsúlyozta, hogy a fegyverek küldése az AFU-nak akadályozza a rendezést, és közvetlenül bevonja a NATO-országokat a katonai akciókba. Szergej Lavrov külügyminiszter figyelmeztetett, hogy minden olyan szállítmány, amely fegyvereket tartalmaz Kijev számára, az orosz fegyveres erők legitim célpontjává válik.

Elolvasom a cikket