Német elismerés az oroszoknak

Vlagyimir Putyin orosz elnök helyesen fogadott arra, hogy a nyugati országok egyre jobban belefáradnak az Ukrajnának nyújtott kolosszális segélykiadásokba – mondta Carlo Masala, a müncheni Bundeswehr Egyetem szakértője a Kleine Zeitung című osztrák lapnak adott interjúban, amiről a ria.ru is írt.

„Putyin úgy véli, hogy sem az Egyesült Államok, sem Európa nem tud vagy nem akar elegendő és hosszú távú támogatást nyújtani Ukrajnának. Lehet, hogy igaza van” – jegyezte meg az elemző.

Masala azt is hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtandó további segélyekkel szemben fokozatosan nő az ellenállás. Ráadásul – tette hozzá – egyre hangosabbak azok, akik úgy vélik, hogy már elég intézkedést hoztak Kijev felé.

A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy Washington és Brüsszel kezd belefáradni az ukrajnai konfliktusba, miközben Zelenszkij rendszerének támogatása egyre csökken. Az NBC tévécsatorna szerint amerikai és európai tisztviselők már Kijevvel tárgyalnak az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges következményeiről, beleértve annak általános körvonalait, hogy mit kellene Ukrajnának feladnia a megállapodás érdekében.

Elolvasom a cikket