Orosz drónok miatt borult lángba egy szálloda Mikolajivban

MH/MTI
2024. április 28. vasárnap. 19:17

Kim szerint a drónok komoly károkat okoztak az épületben, de a tüzet időközben sikerült eloltani. Hozzátette, hogy a támadásban megrongálódott a távhőszolgáltatás is, de részleteket erről nem közölt. A kormányzó szerint nem voltak áldozatok.

Objektum doboz

Az orosz közlés szerint célpont volt egy hotel is, amelyben az ukrán erők oldalán harcoló, „angolul beszélő zsoldosokat” szállásoltak el. A jelentés Szergej Lebegyevre hivatkozott, akit a hírügynökség a térségben működő oroszbarát gerillák tevékenységének koordinátoraként mutatott be.

Ukrán tisztségviselők szerint legkevesebb hét civil sebesült meg a vasárnapra virradóra végrehajtott orosz tüzérségi támadásokban.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról számolt be, hogy a helyzet a frontvonalon súlyosbodott, az ukrán erőknek legalább három helyen – Berdicsitől, Szemenyivkától és Novomihajlivkától nyugatra – új hadállásokba kellett visszavonulniuk.
A több mint ezer kilométer hosszú frontvonalon az utóbbi hetekben a leghevesebb harcok Donyeck és Harkiv régióban dúltak.

Elolvasom a cikket