Puccsra készültek a Fehér Házban

A kiadvány szerint Jean-Pierre lett az első fekete bőrű Fehér Házi sajtótitkár, akinek nem hagyományos szexuális irányultsága van, és „idegesítő” szokása alakult ki, hogy a tájékoztatókon az újságírók kérdéseire válaszolva egy jegyzetfüzetből olvassa fel az előre elkészített válaszokat.

A NYP szerint Biden vezető tanácsadói titokban kidolgoztak egy tervet Jean-Pierre leváltására, és ehhez a párton kívüli embereket kerestek meg. A kiadvány forrása szerint Anita Dunn, Biden személyes ügyvédjének, Bob Bauernek a felesége – akit a lap a Fehér Ház kommunikációs osztályának „de facto vezetőjeként” jellemez – felvette a kapcsolatot prominens demokrata párti tisztségviselőkkel, hogy meggyőzze Jean-Pierre-t, hogy „itt az ideje továbblépni”.

A NYP beszélgetőpartnere szerint Jeff Zients fehér házi kabinetfőnök tudott a „puccs” tervéről, és támogatta a jelenlegi sajtótitkár leváltását. Egy másik forrás azt mondta a lapnak, hogy Dunn és Zients megpróbáltak „kegyes kiutat” találni Karyn számára, hogy elkerüljék a kilátásba helyezett, akarata ellenére történő kirúgást. Decemberre azonban úgy tűnt, Dunn felismerte, hogy a jelenlegi szóvivő „biztonságosan bebetonozta” magát a pozíciójába – írta a lap.

A kiadvány beszélgetőpartnerei szerint az ebből fakadó sikertelen „puccs” előkészületeinek nyilvánosságra kerülése valószínűleg kellemetlen helyzetet teremt az amerikai kormányzatban, de nem valószínű, hogy Jean-Pierre távozásához vezet, aki „bármi történjék is”, maradni akar.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy megkapta az állást, elég következetesen azt mondta az embereknek, hogy a választások utánig marad” – mutattak rá.
Szakmai alkalmasságával azonban továbbra is problémák vannak – mondták a lap forrásai: Jean-Pierre túlságosan sokat hagyatkozik a jegyzeteire a tájékoztatókon, amelyeken hatékonyan kellene megvédenie Biden politikáját.

„Karin nem érti a témákat, és szóról szóra olvassa a jegyzeteket” – mondta a NYP forrása a lapnak, rámutatva, hogy Jean-Pierre maga is úgy gondolja, hogy „fantasztikus munkát végez”, ami csak ront a helyzeten.

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője ugyanakkor a kiadványnak adott kommentárjában hamis információnak nevezte a Jean-Pierre kirúgására tett kísérletet, hozzátéve, hogy mind Dunn, mind Zients „rendületlenül támogatja őt”.

Elolvasom a cikket