Tragédia a pecásoknál

„Egészségügyi okok miatt elhunyt az egyik versenyzőnk. Az Országos Mentőszolgálat helikopteres egysége mindent elkövetett, hogy megmentsék az életét. Az IBCC őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának” – közölték a szervezők a Facebookon.

„A mai reggel folyamán Ábrahámhegyen, a 40-es helyen horgászó Holy Right Carp Team tagja, Tót Gergő rosszul lett. Hozzá két mentőegység is érkezett, köztük egy mentőhelikopter is. Körülbelül másfél órán küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni” – hangzott el a műsorban, amelynek az elején egy videóval emlékeztek a 40 évesen elhunyt horgászra.

A X. IBCC április 27-én, szombaton 8 órakor véget, az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra a tihanyi versenyközpont konferenciatermében kerül sor 15 órától.

A mezőny pénteken 23 órakor 13 395 kilogrammnál tartott. Az első helyen 28 darab hallal és 388,35 kilóval a Carpsonbaits 2 áll, második a Nikl&Carp”R´Us Team 2 308,05 kilóval, míg a harmadik a Carpsonbaits 259,58 kilóval.

A verseny legnagyobb hala és egyben az új balatoni pontyrekord egy 35,625 kilogrammos tőponty, amelyet a siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team tagja, Hundzsa Ferenc fogott április 24-én.

Elolvasom a cikket