Ételek a pattanások ellen

Egy olyan bőrbetegség esetén, mint az akne, fontos, hogy a helyes étrendet kövessük, és bizonyos típusú élelmiszereket kizárjunk az étrendünkből, másokat pedig éppen ellenkezőleg, adjunk hozzá. Erről az Advice.News cikke alapján a pravda.ru számolt be.

A bőr állapotának stabilizálása érdekében fontos, hogy gyakrabban fogyasszunk olyan ételeket, amelyek gazdagok C-, E- és A-vitaminban. Ezek a paprika, a narancs, a diófélék, a sütőtök, a sárgarépa, a spenót és a bazsalikom. Emellett ezek az ételek tartalmaznak antioxidánsokat, rostokat, amelyek szükségesek a jó bélműködéshez, hozzájárulnak a méreganyagok kiürítéséhez.

Vannak olyan élelmiszerek is, amelyekről fontos lemondani a pattanások gyógyítása érdekében. Ezek elsősorban az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó termékek. Ide tartozik a fehér kenyér, a szénsavas italok, az édességek, a sütemények, a burgonya, a cukor. Cukor helyett jobb, ha steviát vagy topinamburszirupot használunk.

Ha nagy mennyiségben fogyaszt glükózt, az az inzulin fokozott szintéziséhez vezet, ami a tesztoszteron termeléséhez és a pattanások kialakulásához vezet.

Elolvasom a cikket