A japán Yokohama Nemzeti Egyetem tudósai szerint a fahéjban található összetevők a hajhullás elleni küzdelem új módszerévé válhatnak.
A fahéjról ismert, hogy fiatalító hatással van a bőrre, és az oxitocin receptorokra gyakorolt hatása révén növeli annak rugalmasságát is – a „szerelemhormon” elősegíti a haj növekedését.
A Scientific Reports című folyóiratban megjelent új tanulmányban a szakértők értékelték a fahéjban található fahéjsav hatását az oxitocin termelésére és a hajnövekedéssel összefüggő génekre.
Kiderült, hogy a népszerű fűszer összetevője valóban serkenti a haj növekedését. A további vizsgálatok során a tudósok új gyógyszerek létrehozásán kívánnak dolgozni ezt az összetevőt felhasználva.
A fahéjsav megtalálható a citrusfélékben, a szőlőben, a kakaóban, a spenótban, a zellerben és a káposztás zöldségekben, köztük a brokkoliban, a kelbimbóban, a karfiolban, a leveles káposztában is.