Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépést tesz Katalinék felé

Harry látogatásának oka ugyan nem más, mint az Invictus Játékok 10. évfordulójának az ünneplése, fontos, hogy ez lesz az első alkalom, hogy Diana és Károly fia Angliába utazik Katalin rákos betegségének hírét követően. Harry a londoni Szent Pál-székesegyházban fog beszédet mondani május 8-án, így hazatérése már csak mindössze napok kérdése.

Harry 2014-ben alapította az Invictus Játékokat, melynek első rendezvényhelyszíne szintén London volt. A játékokon sérült, beteg, rokkant személyek, katonai veteránok indulhatnak . Épp ezért fontos a 10. évfordulós esemény, ami Harry első nagy rendezvénye lesz Angliában azóta, hogy 2020-ban Amerikába költözött Meghannel.

A sussexi hercegnek szintén ez lesz az első lehetősége arra, hogy találkozzon sógornőjével azóta, hogy Katalin bejelentette: rákos beteggel küzd. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a királyi családból bárki is tervezi-e tiszteletét tenni Harry eseményén, ahogy arról sincs információ, hogy vajon Harryvel együtt utaznak-e a gyermekei is az Egyesült Királyságba.

Egy biztos, a herceg pont azok után tér vissza hazájába, hogy kiderült, Harry amerikai állampolgár lett, lakcímét is hivatalosan bejelentette. Mindezt négy évvel Kaliforniába költözésüket követően. Ez a lépés pedig sok brit számára nem jelent mást, minthogy Harry nem tervez véglegesen visszatérni a monarchiához és Angliához sem – írja a The Independent.

Elolvasom a cikket