Katalin hercegné az esküvője napján protokollt szegett

Katalin walesi hercegné már az esküvője napján változást hozott a királyi család életébe. A hercegné, aki 29 éves volt, az esküvőjén egy tradicionális szöveget változtatott meg.

Katalin a monarchián belül másodikként „szegte meg így a szabályokat”. Először Diana tette ezt akkor, amikor örök hűséget fogadott Károlynak. A hercegnék ugyanis kihagyták mondanivalójukból az engedelmeskedik szót. Csupán annyit ígértek fogadalmaik során, hogy szeretni, támogatni, tisztelni és vezetni fogják házastársaikat az úton, az évek folyamán.

Később azonban kiderült, hogy Vilmos pontosan tudott a változtatásról, hiszen együtt döntöttek úgy, hogy megváltoztatják a klasszikus szöveget. Utánuk szabadon pedig nem más döntött még úgy, hogy kihagyja fogadalmából az engedelmeskedés szót, mint Meghan. Harry felesége ugyanis ugyanazt fogadta csak meg, mint sógornője.

Katalin és Vilmos házasságkötése előtt az akkori canterburyi érsek, Rowan Williams is megszólalt annak kapcsán, hogy a jegyesek előre megtervezve megszegik majd a királyi protokollt – írja a Mirror.

Átbeszélték azt, mit akarnak magunknak a jövőre nézve, hogy mit akarnak mondani ennek kapcsán. Egyszerű, de határozott jövőképük van arról, mi is számít. Épp ezért hagyták el a tradicionális szöveget és az engedelmeskedni szót, hiszen egy évtizede ismerték akkor már egymást, ami miatt egyenrangú félként tekintettek a másikra.

Elolvasom a cikket