Letartóztatták Gerard Depardieu-t

„Hétfőn őrizetbe vették Gerard Depardieu-t egy párizsi igazságügyi rendőrőrsön, hogy kihallgassák két nő által felhozott szexuális zaklatási vádakkal kapcsolatban” – írta a kiadvány.

Ezeket a panaszokat két film stábtagjai nyújtották be. Az egyik a Zöld zsalu készítésében részt vevő egyik gyártásvezető tervezőjétől származik, a másik A varázsló és a Sziámi egykori rendezőasszisztensétől.

A vádakra februárban derült fény. A produkciós tervező az ügyészségen elmondta, hogy Depardieu szexuálisan zaklatta és bántalmazta őt a 2021-es forgatás alatt. A rendezőasszisztens 2014-ben vádolta meg a színészt a forgatáson történt zaklatással. Az ügyészség vizsgálatot indított – ezzel ez már a harmadik ügy, amelyet Depardieu ellen indítottak ilyen vádak miatt.

Depardieu ellen már nyomozás folyik Charlotte Arnoux színésznő zaklatásának gyanúja miatt. Tavaly áprilisban a Mediapart című online kiadvány 13 nő vallomását gyűjtötte össze, akik azt állították, hogy 2004 és 2022 között 11 film és tévésorozat forgatásán szembesültek szexuális cselekményekkel a színésztől.
Depardieu, aki decemberben ünnepelte 75. születésnapját, mindig is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Elolvasom a cikket