Létrejött az antiglobalista erők globális koalíciója

A hazai CPAC nem pusztán az Alapjogokért Központ, hanem az egész magyar jobboldal közös, nagy nemzetközi sikere. Éppen ezért ez a rendezvény egy hub: a nemzeti, jobboldali erők nemzetközi találkozási és összekapcsolódási pontja – mondta Szánthó Miklós főszervező, az Alapjogokért Központ főigazgatója egy interjúban. Hozzátette, szerinte az idei eseménnyel sikerült létrehozni az antiglobalista erők globális koalícióját.

A liberális woke propaganda epeömlése jó bizonyítéka annak, hogy egy minden eddiginél nagyobb, ütősebb és sikeresebb CPACHungaryn vagyunk túl – hangoztatta az Origónak adott interjújában Szánthó Miklós. Az esemény főszervezője, az Alapjogokért Központ főigazgatója felidézte, John Kennedy egykori amerikai elnök a holdraszállás kapcsán úgy fogalmazott, hogy „nem azért csináljuk, mert könnyű dolog lenne, hanem éppen azért, mert nehéz”. És talán első blikkre túlzásnak hangzik ehhez hasonlítani a CPACHungaryt, de igenis szükség van ezekre a nagy nemzetközi rendezvényekre, hogy a magyar jobboldal sikere még a Holdról is látszódjon.

Kifejtette, csaknem háromezres volt a hallgatóság a két nap alatt, köztük ötszáz külföldi vendég. Két hivatalban lévő, három korábbi miniszterelnök – például Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki vagy Janez Jansa – mellett tíz vezető európai jobboldali pártelnök, így a spanyol Santiago Abascal vagy a holland Geert Wilders is a színpadon volt. Három amerikai kongresszusi képviselő – valamennyien ellenzik a háború további támogatását –, dél-amerikai képviselők, izraeli miniszterek, a két vezető európai jobboldali pártcsalád, az ECR és az ID elnöke, illetve főtitkára is felszólalt, ahogy a belga, osztrák vagy mindkét nagy olasz jobboldali párt vezetői, képviselői is. Ennek fényében kifejezetten mókás volt olvasni a magyarországi woke „sajtóban”, hogy „gyenge a felhozatal” a CPAC-en. De hát ők a tényekkel sosem ápoltak közelebbi barátságot – fogalmazott Szánthó Miklós.

Elolvasom a cikket