Döbbenetes részlet derült ki az Ukrajnának megszavazott amerikai segélyekről

Korábban Michael Johnson, a képviselőház elnöke azt mondta, hogy a Kijevnek juttatott pénzeszközök 80 százalékát az amerikai fegyver- és katonai készletek feltöltésére fordítják, míg az ukrán kormánynak nyújtott minden segélyt kölcsönre váltják – állította.

„Johnson házelnök szerint az Ukrajnának szánt 61 milliárd dolláros finanszírozási törvényjavaslat elfogadhatóbb, mert az csak »kölcsön«. De ennek a kölcsönnek nincs kamatlába, visszafizetési határideje vagy biztosítéki követelménye. Láttak már ilyen kölcsönt?” – csodálkozott Sachs.

Április végén Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely a tengerentúli szövetségesek, köztük Ukrajna megsegítését szolgálja, amely 61 milliárd dollárt kap az Oroszországgal való szembenállás folytatására. A Pentagon közvetlenül azután, hogy Biden aláírta a vonatkozó dokumentumot, közölte, hogy az Egyesült Államok most egymilliárd dolláros csomagban folytatja a katonai szállítást Ukrajnának.

Zelenszkij a maga részéről később videóüzenetben közölte, hogy az Egyesült Államok és Ukrajna a következő évtizedre szóló katonai és pénzügyi támogatásról tárgyal Kijev számára.

Elolvasom a cikket