Gyógyír a veséknek és magába szívja a toxikus anyagokat

Természetes „porszívó”

A népi gyógyászatban a zúzának kiemelkedő szerepet tulajdonítottak, mert megvan az a képessége, hogy magába szívja a toxikus anyagokat, melyek ételmérgezéshez vezethetnek. Tehát nem pusztán egy élelem, hanem egy gyógyszer, mely az antibiotikumokkal ellentétben nem teszi tönkre a gyomorflórát, és nem is ártalmas az egészségre.

Serkenti a gyerekek egészséges növekedését

A cink létfontosságú a gyermekek csontozatának a normális fejlődésében, az ásvány pedig bőven megtalálható a csirkezúzában. Ezért is javasolják, hogy a kicsik sok zúzát egyenek. Ráadásul a zúzában lévő cink erősíti a körmöket és a hajszálakat, így gyakorlatilag mindenkinek ajánlott.

Erősíti a bőrszövetet

A zúza rengeteg értékes fehérjét tartalmaz, ami felgyorsítja az anyagcserét, lassítja az öregedési folyamatokat, és megelőzi a daganatos betegségek kialakulását. A zúza szelénben gazdag, ami hozzájárul a pajzsmirigy normális működéséhez, és növeli az élettartamot. Tehát, ha zúzát fogyaszt, hosszú évekig egészségesen élhet.

Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz

A zúzában sok B9-vitamin, réz, magnézium, foszfor, kálium, vas és mangán van. Már egyszeri fogyasztás után feltölti a szervezetet a szükséges mennyiségű vitaminnal és nyomelemmel, amitől a tested tökéletesen működhet. A zúzában rejlő vas kiváló étrendkiegészítője lehet a vérszegénységben szenvedőknek.

Gyógyír a veséknek

Kevesen tudják, de a zúzának azon része, melyet a megtisztításkor le szoktak húzni róla és eldobják, kiváló a vesekövek elhajtására. Ezt a hártyaszerű réteget alaposan meg kell mosni, meg kell szárítani, majd por formájában fogyasztani.

A legtöbb ember azért nem szereti a zúzát, mert nem tudja, hogyan kell helyesen elkészíteni azt. Amennyiben nem fő eleget, valóban rágós és gumis marad, melyet nagyon nehéz, vagy inkább lehetetlen megenni. Amennyiben fiatal szárnyastól származik, a zúzát elegendő 40 percig főzni, de ha vén volt a tyúk, akkor bizony 2 óra is kell, amíg a húsa megpuhul.

A jó minőségű, friss zúza tiszta és fényes. Fogyasztható párolva, főzve vagy sütve, barbque szósszal és zöld fűszerekkel. Nemcsak finom, hanem nagyon egészséges!

Elolvasom a cikket