Mint a filmekben, egy tinédzser mentette meg a száguldó iskulabuszt

Egy nyolcadik osztályos fiú állította meg azt az iskolabuszt Wisconsinban, amelynek sofőrje eszméletét vesztette. A 14 éves Acie Holland levette a sofőr lábát a gázról és visszakormányozta a járművet, nehogy a szembesávba sodródjon.

Anna Young, a Glen Hills középiskola igazgatója a szülőknek küldött közleményben megdicsérte a fiút, aki sokak életét megmentette.

„Acie észrevette, hogy a sofőr rosszul van, ezért odasietett hozzá, és először levette a lábát a gázról. Miután lefékezett és biztonságosan megállította a buszt, értesítette a mentőket, míg a többieket arra kérte, hogy hívják fel a szüleiket. Hálásak és nagyon büszkék vagyunk rá” – mesélte az igazgató.

A fiúnak még az is eszébe jutott, hogy felhívja a nagymamáját, aki ápolónő, és a segítségével próbálta meg stabilizálni a sofőr állapotát.

Objektum doboz

A sofőr végül visszanyerte az eszméletét és értesítette egy kollégáját, aki elvitte a gyerekeket az iskolába, amíg őt a mentők ellátták.

A 14 éves fiú egy tévécsatornának mesélte el a történteket.

„Épp a telefonomat néztem, mikor feltűnt, hogy a busz nagyon felgyorsul. Ránéztem a buszvezetőre, aki nem állt meg az egyik megállónál. Láttam, hogy lelóg a feje és nem reagál semmire. Gyorsan odamentem, hogy átvegyem az irányítást, de mivel nem tudtam, hol van a kézifék, ezért nekimentem egy padkának, ami megtartotta a járművet. Jó érzés volt, hogy végig higgadt tudtam maradni, és megmentettem mások életét” – mondta a hős fiú.

Elolvasom a cikket