Világrekorder énekes koncertezik Budapesten

Czuppon Réka
2024. április 30. kedd. 15:25

Kygo 26 állomásos turnéja szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér véget. Budapestre november 16-án érkezik, az MVM Dome-ban ad majd koncertet.

Kyrre Gørvell-Dahll, ismertebb nevén Kygo 1991. szeptember 11-én született Szingapúrban. Édesanyja Kyersti Gjerde fogorvos, édesapja pedig Lars Gørvell-Dahll külföldi munkavállaló. Gyerekkora elég mozgalmas és színes volt, sok kultúrával megismerkedett, mert családjával élt Brazíliában, Japánban, Kenyában és Egyiptomban is.

Kygo hatéves korában kezdett el zongorázni tanulni. 15 vagy 16 éves korában abbahagyta, és elkezdett zenéket gyártani a Logic Studio és egy MIDI-billentyűzet segítségével, miközben számos oktatóvideót nézett a YouTube-on.

A zenélés mellett tanult, az edinburghi Heriot-Watt Egyetemen üzlet és pénzügyi szakára járt, de még a diploma megszerzése előtt otthagyta és teljesen a zeneiparra koncentrált.
Valószínűleg nem bánta meg ezt a váltást az életében, hiszen azóta is nagyon sikeres és elismert DJ és influenszer.

A 33 éves norvég producer és dalszerző 2013-ban mutatkozott be, és azóta a világ egyik legfőbb slágergyártója lett. Több mint 23 milliárd audio- és videóletöltést halmozott fel, és számos játszási rekordot döntött meg.

A szakmában nagy ihletője és példaképe volt Avicii, a világhírű svéd DJ, aki 2018-ban nagyon fiatalon, 28 évesen vetett végett életének.

Szerencsére Kygo él és virul, és nagy lendülettel vág bele az idei turnéba, ami sok rajongójának nagy örömet okoz, hiszen ki ne ismerné leghíresebb slágereit, például az It Ain’t Me című számát, amelyet Selena Gomezzel közösen alkotott meg.

Emellett még rengeteg hírességgel készítettek közös dalt. Többek között például a Higher Love-ot Whitney Houstonnal, a Like It Is-t Zara Larsson és Tyga szereplésével, a Lose Somebody című számot a One Republic zenekarral. A nemzetközi hírnevet az I See Fire című Ed Sheeran szám remixével érte el. Ezekkel számokkal a Top 10-es slágerlista helyezéseket ért el.

Harmadszor lép fel Kygo hazánban

Harmadszor lép fel Kygo hazánkban

Fotó: AFP/NurPhoto/Oscar Gonzales

Ebben az évben is jelent meg új kislemeze Whatever címmel, Ava Max, amerikai énekesnő hangjával. A dal a 2001-es Shakira számnak, a Wherevernek az újragondolása, Dallamban nagyon hasonlóak, viszont szövegét nézve már teljesen másról szólnak. Amíg a Shakira-dal a vágyakozásról, Kygo és Ava Max párosának száma a méltatlan partner elutasításáról szól. Kygo a jövőben is szeretne együtt dolgozni az amerikai énekesnővel.

Magyarországra már harmadik alkalommal látogat el Kygo. Fellépett 2017-ben a Balaton Soundon, 2018-ban pedig a Szigeten. Most pedig rajongótábora az MVM Dome-ban bulizhat majd zenéjére. A koncerten ott lesz Kygo jellegzetes zongorája, valamint vonósok, énekesek, dobosok is. Előjátszóként pedig Sam Feldt és Klangkarussell lépnek majd fel, hogy megalapozzák a koncert fergeteges hangulatát.

Elolvasom a cikket