„Amióta az eszemet tudom, nem volt ilyen képességű játékosunk!” + VIDEÓ

Az MLSZ által készített helyszíni összeállításból ezúttal a csapattársak és a Liverpool-szurkolók véleményéből csemegézünk.

A holland válogatott támadó, Cody Gakpo szerint Szoboszlai „egy minőségi játékos, nagyon jó a rögzített helyzeteknél, nagyszerű a lövőereje. Emellett energikus a pályán, sokat fut, jó felépítésű, technikás, nagyon képzett futballista, akit több poszton lehet játszatni a középpályán, hiszen sok mindenre képes, nagyon örülök, hogy a csapattársam.

Ha valaki 22 évesen országa válogatottja csapatkapitánya lesz, az sok mindent elárul a kvalitásairól.

Dominik a pályán kívül is jó srác, aki mindenkivel segítőkész. Az elején nyilván mi próbáltunk neki segíteni, de néhány hónap múlva látszott, hogy jól beszél angolul és jó vele együtt dolgozni.”

A francia válogatott védője, Ibrahima Konaté – Szoboszlaihoz hasonlóan – az RB Leipzig játékosa volt a Liverpool előtt tehát régóta ismeri honfitársunkat.

A Bundesliga színvonala kissé alacsonyabb, mint az angol bajnokságé, de egy játékos kvalitásait meghatározza, hogy meg tudja-e ismételni a Németországban látottakat. Szoboszlainak ez sikerült, de meggyőződésem, hogy még mindig nem érte el a legjobb formáját! Nyilván Liverpoolban még nem vezér, viszont a pályán nyújtott teljesítménye és technikai tudása alapján az a fajta labdarúgó, aki képes eldönteni egy mérkőzést.

De vajon hogyan vélekednek Dominikról a szurkolók?

Az Anfield Roadon 40 éves sálárusként dolgozó idős úr azt tapasztalja, hogy „Dominik nagyon népszerű, sok magyar jár most miatta Liverpoolba. Nagyon jó játékos, aki Magyarországon egy igazi nemzeti hős”.

Egy kamaszfiú szerint „Szoboszlaival nagyon sokat erősödött a Liverpool”, sőt meggyőződése, hogy ha Mohamed Szalah a nyáron távozna a Liverpoolból, honfitársunk tökéletesen alkalmas lenne a pótlására.

Egy 25 éves fanatikus nem csak azt emeli ki, hogy honfitársunk „elképesztően jól játszik”, hanem azt is, hogy – mennyire jóképű… „egy gyönyörű férfi, megcsókolnám, ha lehetne!” – mondja viccesen.

Egy másik drukker szerint nem lehet vita, hogy Dominik megváltoztatta a Liverpool középpályás játékát, „amióta az eszemet tudom, nem volt ilyen képességű játékosunk! Rendkívül dinamikus, akit hagyni kell játszani, hiszen ekkor tudja a legtöbbet kihozni magából”.

Egy idősebb úr meglátása szerint Szoboszlai nagyon jól kezdett, aztán kicsit megingott, „talán javítania kell a kondícióján”. Hozzáteszi: Doma „lőtt néhány klasszis gólt, és akadt pár távoli bombája is”.

Egy másik fanatikusnak is az a véleménye, hogy „Szoboszlai nagyszerű játékos, aki főleg a szezon elején volt kiváló formában, a télen kicsit visszaesett, de most már talán újra jó teljesítményt nyújt. Nagyszerű karrerje lesz Liverpoolban!”

A stadion közelében található kocsma egyik tulajdonosa szerint „egy-egy Liverpool-meccs olyan, mint egy minifesztivál, ahová a világ minden tájáról érkeznek emberek”. Bevallja: manapság nincs kedvenc futballistája, régebben a skót klasszis, Kenny Dalglish játéka nyűgözte le leginkább. „Viszont Szoboszlai egy jó futballista, aki határozottan jót tett nekünk!”

Elolvasom a cikket