Luxusvonat járja be a Földet 80 nap alatt

Tavaly jelentették be a Railbookers egyedülálló járatát, ami 80 napos időtartama alatt négy kontinens 13 országát érinti majd, köztük Magyarországot is. Az itteni megállóra az Ázsiából visszafelé tartó utazási szakaszban kerül majd sor. A világkörüli utazáson a résztvevők hét pompás luxusvonattal utazhatnak, melyek a kontinensek népszerű úti céljai mellett természeti látványosságok környékén is elhaladnak majd. Az utazási terv mégis egyetlen, grandiózus vonatozást ígér.

Rómában például három napja lesz az utasoknak arra, hogy megcsodálhassák a város nevezetességeit, mielőtt továbbindulnak Ázsia irányába.

A résztvevők a világ legismertebb, legendás hírű vonatain tehetik meg majd a távolságokat. Skóciában például a The Royal Scotsman szerelvényén ülhetnek, Párizsban pedig az Orient Expresszre szállnak át. Indiában az Orient Expressz ottani megfelelője, a Maharajas Expressz lesz a vonatuk.

Magyarország az 59. napon kerül sorra, a vonat Kecskemét és Lajosmizse után Budapesten áll majd meg. A lajosmizsei megállón a tervek szerint egy lovasbemutatót tekinthetnek meg az utasok.

A Railbookers közlése szerint az utazás idén augusztus 28-án indul. A jegy fejenként kb. 44 millió forintba kerül. A hónapokon át tartó vonatozás induló állomása a kanadai Vancouver, a vége pedig a skóciai Edinburgh lesz. A két állomás között az utasok Európa mellett Ázsia, és Dél-Afrika egyes vidékeit is bejárják, számos UNESCO világörökségi helyszínt meglátogatva.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket