Megmérgezhették Maradonát a halála előtt

2024. május 1. szerda. 14:05

A futballvilág ünnepelt hőse, Diego Maradona 60 évesen, 2020. november 25-én hunyt el egy Buenos Aires melletti bérelt ingatlanban két héttel korábbi agyműtétet követően. Halálával kapcsolatban azóta is számtalan elmélet látott napvilágot, jelenleg is nyomozás zajlik több személlyel szemben.

Várhatóan új megvilágításba helyezi az ezzel kapcsolatos korábbi büntetőeljárást nyolc orvos és ápolónő ellen induló újabb per. Ezek az illetők bíróság elé állnak azzal a feltételezéssel kapcsolatban, vajon hozzáértő módon, azaz megfelelően ápolták-e a kokainfüggő Maradonát az utolsó óráiban? A gyanú szerint a 60 éves futballistát órákon keresztül hagyták gyötrődni, miközben az állapota folyamatosan romlott. 2020 novemberi végzetes szívinfarktusát váratlanul szenvedte el, és a The Sun szerint valószínűleg egy „mérgező anyag” idézte elő.

Hogy az kokain lehetett, nem tudni, de ez is felmerült

A tragédiát követően a rendőrök razziát tartottak a néhai sztár orvosainak otthonaiban és irodáiban, majd egy 20 tagú orvosszakértői testületet jelöltek ki a haláleset kivizsgálására.

A perújrafelvétel során több, mint 200 tanú tesz vallomást a Buenos Aires-i tárgyaláson, amely várhatóan több hónapig tart. Az említett nyolc személy különösen nehéz helyzetbe kerülhet, köztük Maradona egykori pszichiátere, Agustina Cosachov 25 év börtönre számíthat, ha elítélik.
A hölgy ügyvédje ezt mondta: „Két oka lehetett a tragédiának. Az egyik természetes, a másik pedig egy mérgező anyag lenyelése.”

Elolvasom a cikket