Soha nem gondolta volna a magyar csaló, hogy egy éjszaka ez történik vele

Hamis okmányokkal fogott el az olasz rendőrség egy 52 éves magyar férfit Portovenerében. A magyar csalót már több éve körözte Európa-szerte az Interpol, miután a magyar hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Egyszer már nagyon szorult a hurok a nyaka körül, de akkor még megúszta, hogy elkapják: Firenzében akciófilmbe illő jelenetek közepette, a háztetőkön menekülve lógott meg a zsaruk elől. Talán ebből az esetből is tanulva az olasz hatóságok most semmit nem bíztak a véletlenre: miután sikerült megtudniuk az 52 éves magyar csaló tartózkodási helyét, egy kamu közúti ellenőrzést szerveztek az éj leple alatt, hogy megállítsák, de a valódi cél persze az elfogása volt.

Az akciót olyannyira komolyan vették az olaszok, hogy abban közreműködött a firenzei rendőrség speciális légi egysége is.

Sikerült is megállítaniuk a magyar férfi autóját, aki mit sem sejtve a kamu közúti ellenőrzésről elővette a hamis okmányait, amelyek alapján 1970-ben született, lett állampolgárnak vallotta magát. Mindezt egy kamu jogosítvánnyal és személyi igazolvánnyal próbálta még alátámasztani.

Gyorsan kiderült, hogy ezek az okiratok nem valódiak és amikor az őt igazoltató rendőrök ezt közölték vele, akkor előbb vitatta, hogy a személyi okmányok hamisak lennének, majd amikor látta, hogy ez nem vezet eredményre, akkor a leleményes magyar hirtelen állampolgárságot váltott: litvánnak vallotta magát és ismét hamis adatokkal állt elő.

Ez sem segített, mivel az olasz rendőrök közölték vele, hogy az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján már beazonosították. A közúti ellenőrzésnek álcázott elfogás után az 52 éves magyar csaló útja nem Lettországba, de nem is Litvániába, hanem a genovai Marassi börtönbe vezetett.

Elolvasom a cikket