Tragédiába torkollt a játék

A Pinal megyei seriffhivatal jelentése szerint több gyermek is tartózkodott a felfújható ugrálóházban, amikor a szél felkapta, majd a szomszédos teleken ért földet. A rendőrségi közleménye szerint egy kétéves kisfiút kórházba szállítottak, de az életét már nem tudták megmenteni, belehalt a sérüléseibe.

Egy másik gyermek is megsérült, a mentők őt is kórházba szállították. A hatóságok közölték, hogy az eset kivizsgálása folyamatban van.

„Szeretnénk kifejezni szívből jövő gondolatainkat és imáinkat a gyászoló családnak”

zárul a rendőrség közleménye.

A kétéves kisfiú családja számára azóta egy GoFundMe-oldal indult. Az adománygyűjtő oldal szerint az édesanya jelenleg második babájával várandós, így a gyermeke elvesztése miatti gyász közepette az újszülött érkezésére való felkészülés nehéz feladata előtt áll. Az embereket arra kérték, hogy fogjanak össze, és támogassák az anyukát ezzel enyhítve az anyagi terheit.

2022-ben a Science Daily című tudományos napilap kimutatta, hogy 2000 óta világszerte legalább 479 ember sérült meg, közülük 28-an meghaltak több mint 130 ugrálóvár-balesetben, amelyek időjárási események miatt következtek be. A kutatók azonban figyelmeztetnek, hogy ennél jóval több esetről lehet szó – számol be róla az Unilad.

Elolvasom a cikket