Ukrán parancsnokságra mértek csapást az orosz erők a déli fronton

A minisztérium szerdai közleményében azt írta, hogy a katonai létesítményt, valamint az ukrán csapatokat és felszereléseket, kombinált légi, rakéta- és tüzérségi csapás érte.

Korábban a RIA Novosztyi helyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz hadsereg célba vett egy ukrán főhadiszállást Odessza kikötőváros központjában. A jelentés szerint három robbanás történt a környéken, egy különösen erős robbanás volt a létesítménynél. A helyi ellenállók arról számoltak be, hogy számos mentőautó özönlött a főhadiszálláshoz, hozzátéve, hogy a területet az ukrán hatóságok lezárták.

Az odesszai területi közigazgatás vezetője, Oleh Kiper megerősítette, hogy csapás volt a városban, amely szerinte ballisztikus rakétákkal történt, és legalább három ember halálát okozta. Azt állította azonban, hogy csak a polgári infrastruktúra sérült meg.

Oroszország többször is kijelentette, hogy csak katonai létesítményeket és a védelmi műveleteket támogató létesítményeket vesz célba, és ragaszkodik ahhoz, hogy soha nem céloz meg polgári infrastruktúrát.

A RIA Novosztyi helyiekre hivatkozva arról is beszámolt, hogy Oroszország az orosz határon fekvő Harkiv külvárosában, az ukrán csapatok állomáshelyét bombázta, hozzátéve, hogy egy másik támadás egy haditechnikai eszközöket tároló raktárat semmisített meg a déli Mikolajiv régióban

A legutóbbi támadássorozat azután következett be, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a múlt hónapban ígéretet tett arra, hogy fokozzák a támadásokat a nyugatról szállított haditechnikai eszközöket tartalmazó logisztikai csomópontok és raktárak ellen.

Elolvasom a cikket