A világ egyik legjobb egyetemének partnere lett a METU

Nagy Áron
2024. május 2. csütörtök. 19:49
Frissítve: 2024. május 2. 19:55

Kocziszky György, a METU rektora, a nemzetközi rektorhelyettes, Rada Péter, valamint Wenczel Richárd elnök-vezérigazgató egyaránt páratlan lehetőségnek nevezte a partnerséget mind a hallgatók, mind pedig oktatóink számára, hiszen az ASU nem csak rangos egyetem, de a Cintana Szövetségen keresztül immár 22 felsőoktatási intézményt kapcsol össze.

Érdemes kiemelni: az ASU-t az utóbbi kilenc egymást követő évben az Egyesült Államok leginnovatívabb egyetemének választotta az U.S. News & World Report, otthona öt Nobel-díjasnak és tíz Pulitzer-díjasnak.

Az egyetemisták és az oktatók akár ki is utazhatnak majd Arizonába, de itthonról is hozzáférnek majd az ASU kínálta programokhoz, amely jelenthet akárcsak egy-egy kurzust, ám komplett képzéseket is. Például a hallgatóknak lehetőségük lesz részt venni a What Is Innovation? című tízórás kurzuson, amely az ASU School for the Future of Innovation in Society szervezésében az innováció alapjait vizsgálja. Ezentúl arra is lehetőséget kapnak majd, hogy a képzések között a jövőben kialakított útvonalakon át az Arizona State University-n is diplomát szerezzenek.

– Az Arizona State University-vel való partnerségünk lehetővé teszi oktatóink és hallgatóink számára, hogy a lokális tudásunkat a világ legjobb egy százalékában lévő egyetem globális tudásanyagával emeljük nemzetközileg is elismert színvonalú oktatási anyaggá. Ez a tudás alapszakos és mesterszakos hallgatóink számára egyaránt elérhető lesz szeptembertől, kiváló lehetőségeket kínálva számukra a hazai és nemzetközi karrierfejlesztésre, miközben az Egyesült Államok leginnovatívabb egyetemének módszereivel sajátítják el a naprakész tananyagot. A Budapesti Metropolitan Egyetem myBRAND módszertana az ASU által kínált felsőoktatás révén komoly értéket fog jelenteni hallgatóink karrierje és a magyarországi és nemzetközi munkáltatók számára egyaránt – fejtette ki Wenczel Richárd.

Julia Rosen, az Arizona State University globális akadémiai kezdeményezésekért felelős alelnöke ugyanakkor azt mondta: „A METU-val való átfogó partnerség különösen fontos az Arizona State University számára, hiszen törekszünk arra, hogy hatásunkat egész Közép-Európára kiterjesszük. A magyar piac kiváló helyzetben van ahhoz, hogy kielégítse a felsőoktatás iránti keresletet, felkarolva az interdiszciplináris oktatást és a technológia új vívmányait, hogy tovább nemzetköziesítse kultúráját és munkaerejét. Új METU-s partnereinkkel alig várjuk, hogy kiváló minőségű oktatást nyújthassunk annak a több ezer diáknak és aktív szakembernek, akik Magyarország jövőjét építik.”

Elolvasom a cikket