Ezzel a teával megkímélheti magát a ráktól

Elena Malysheva televíziós műsorvezető úgy véli, hogy egy egyszerű ital – zöld tea fűszerekkel – megmenthet bennünket a rák kialakulásától. Elmondta, hogyan kell helyesen elkészíteni és inni, számolt be róla a Sports.kz a Doctorpiter.ru-ra hivatkozva.

A zöld tea hatalmas mennyiségű epigallokatechin-3-gallátot tartalmaz. Ez az anyag védi a bőrt az ultraibolya sugárzás káros hatásaitól, fizikai aktivitás során lebontja a zsírt, és elősegíti az izomnövekedést. Emellett a vegyület visszafogja a rákos sejtek szaporodásáért felelős ciklin D1 fehérje aktivitását.

Az italba Malysheva azt tanácsolja, hogy tegyünk kurkumát, amely állítólag szintén rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik – 15 mg-ot 200 ml teába. A fűszer hatásának fokozásához egy kis fekete borsot (25 mg-ot 200 ml-enként), valamint gyömbért – 2,5 g-ot 200 milliliterenként – kell hozzáadni.

Malysheva azt tanácsolja, hogy a fűszereket főzött, de nem forró teához kell adni, és 60 fokra kell lehűlnie. Ezután néhány percig hagyni kell áztatni, és máris lehet inni a teát.

Elolvasom a cikket