Kidolgozták a „rákmentes” menüt

A saját egészségünk érdekében is megéri azokat a termékeket fogyasztani, amelyeket a minap azonosítottak a Moszkvai Sechenov Egyetem munkatársai – írta meg a Sports.kz. Mint a portál cikkében olvasható, a tanintézmény Urológiai Klinikájának onkológusai emlékeztettek arra, hogy a táplálkozás nagy hatással van az egészségre. Természetesen a ráktól és más betegségektől önmagában csak az élelmiszerrel nem lehet megmenteni senkit, de a kórok kialakulásának kockázatát csökkentheti a helyes étrend.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy rendszeresen fogyasszunk friss zöldségeket – ezek ugyanis nem emelik a vércukorszintet. A legegészségesebbek listáján hagyományosan a fehér és vörös káposzta, a karfiol és a brokkoli szerepel, de a spenőt , a fehérrépa és a hagyma is üdvös hatású.

Jó hír, hogy a cukorról sem kell lemondani – pusztán a mértékére szükséges ügyelni. A szakemberek becslései szerint egy ember naponta legfeljebb hat teáskanálnyit fogyaszthat anélkül, hogy károsítaná az egészségét. Ám az említett mennyiségbe bele kell venni az ételekben és italokban lévő cukrot is.

Elolvasom a cikket