
Minden ember néha megkíván olyan ételeket, amelyek nem túl egészségesek, mint például a gyorséttermi ételek vagy az édességek. O. Perevalova táplálkozási szakértő a Szputnyiknak adott interjújában elmondta, mi okozhat ilyen sóvárgást, írta a gismeteo.ru.
A szakértő szerint ez bizonyos vitaminok és más hasznos anyagok hiányára utalhat a szervezetben. A szakértő szerint csokoládéra vágyhatunk, ha magnéziumhiányban szenvedünk. De sótalan ételek után is sóvároghat, ha a szervezetéből hiányzik a nátrium és a klór.
Mint az orvos elmondta, a transzzsírok utáni sóvárgás akkor jelentkezik, ha minőségi zsírból van hiány. Ebben az esetben érdemes átgondolni az étrendet, és vajat és növényi olajat – minőségi zsírforrást, valamint A-, D- és E-vitamint – hozzáadni.
Ezenkívül Perevalova megjegyezte, hogy a menstruáció előtt a nők a szervezet vérveszteségre való felkészülése és az ebből eredő vashiány miatt kérnek egészségtelen ételeket.