Nagy Márton az Ománi Súra Tanács elnökével tárgyalt

MH/ MTI
2024. május 2. csütörtök. 12:15

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a hivatalában fogadta Sheikh Khálid Hilal Al Maawalit, az ománi parlament alsóháza, a Súra Tanács elnökét és delegációját. A felek a találkozó során áttekintették a magyar–ománi gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel a magyar élelmiszeripar és azon belül a tejipari cégek kifektetési lehetőségeire – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Nagy Márton a találkozón hangsúlyozta, hazánk exportorientált országként mindenkivel a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre törekszik. Ezt tükrözi az is, hogy a Magyarország és Omán közötti kereskedelmi forgalom 2010 óta több mint másfélszeresére növekedett.

A felek megállapították ugyanakkor, hogy a gazdasági kapcsolatok további előmozdítása szükséges.

Az egyeztetés során a felek egyet értettek abban is, hogy közvetlen ománi és magyar járatokkal erősíthető a két ország közötti légi közlekedési kapcsolat, valamint a már megkezdett együttműködést fejleszteni szükséges az oktatás területén.

Mindemellett megállapítást nyert, hogy szükséges a két ország együttműködésének kialakítása és megerősítése az energetika területén, beleértve a Mol esetleges szerepvállalását is – olvasható a közleményben.

Elolvasom a cikket