A lábakon és a bokán megjelenő tünetek életveszélyes állapotra utalhatnak

A szívelégtelenségben szenvedők csaknem felénél jelentkeznek korai jelek, amelyek felismerése esetén megelőzhető lenne a súlyos megbetegedés. A szívelégtelenség, amely az Egyesült Királyságban körülbelül egymillió embert érint, azt jelenti, hogy a szív nem képes megfelelően pumpálni a vért a testben, általában azért, mert túlságosan gyengévé vagy merevvé vált – olvasható a mirror.co.uk oldalán.

Ez a súlyos állapot szívrohamhoz vezethet, és súlyosan befolyásolhatja az egyén életminőségét. A Brit Szív Alapítvány kimutatta, hogy a szívelégtelenségben szenvedő betegek 40 százalékának vannak olyan tünetei, amelyeknek „korábban kellett volna kiváltaniuk a vizsgálatot”.

A legfontosabb tünetek figyelmen kívül hagyása a legrosszabb, amit a betegek tehetnek, mivel a gyógyszerek és az életmódváltás jelentősen csökkentheti az állapot súlyosbodásának esélyét. Az NHS kiemelte a lábak és a bokák egyértelmű tünetét – a folyadék felhalmozódása miatti duzzanatot ezeken a területeken, amelyet ödémának is neveznek – számol be a Gloucestershire Live. Az ödémát okozhatja sérülés, például húzódás vagy rándulás, rovarcsípés vagy -csípés, vese-, máj- vagy szívprobléma, vérrög vagy fertőzés is.

A szívelégtelenségnek több kritikus jele is van, amelyekre érdemes odafigyelni: a légszomj, krónikus fáradtság, a szédülés vagy ájulás.

Elolvasom a cikket