Lloyd Austin: Nincs arra utaló jel, hogy a Hamász támadást tervezne amerikai csapatok ellen

MH/ MTI
2024. május 3. péntek. 8:03
Frissítve: 2024. május 3. 8:10

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter csütörtökön elmondta, hogy nem látja jelét annak, hogy a Hamász támadást tervezne a gázában állomásozó amerikai csapatok ellen, de hozzátette, hogy megfelelő intézkedéseket hoztak a katonák biztonsága érdekében.

„Jelenleg nem látom semmilyen jelét annak, hogy szándék lenne erre” – mondta Austin egy sajtótájékoztatón. „Ennek ellenére ez egy háborús övezet, és számos dolog történhet, és számos dolog fog történni” – tette hozzá.

Az amerikai hadsereg által a gázai humanitárius segélyek beáramlásának felgyorsítására épített tengeri mólónak napokon belül meg kell nyílnia, annak ellenére, hogy a rossz időjárás akadályozza az előkészületeket – közölte csütörtökön John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője.

Az Egyesült Államok felszólította Izraelt és a Hamászt, hogy biztosítsák a gázai civileknek szánt segélyszállítmány zavartalan érkezését. Korábban egy Jordániából érkező szállítmányt először izraeli telepesek támadtak meg, amelyet később palesztin fegyveresek térítettek el.

Elolvasom a cikket