Megtalálhatták a megoldást, amellyel legyőzhetjük a rákot

Egy mellrákos betegeken végzett tanulmány szerint az immunrendszer egyes B-sejtjei emlékeznek arra, hogyan kell kiszúrni a rákos sejteket, és a testben körbeutazva megtalálják és elpusztítják azokat.

A tudósok azt remélik, hogy ezeket a szupersejteket laboratóriumban felszaporíthatják, majd vissza tudják juttatni a betegbe, hogy felerősítsék a szervezetük azon képességét, hogy természetes módon küzdjön a rák ellen.

A tanulmány szerzője, dr. Stephen-John Sammut, a Rákkutató Intézet munkatársa elmondta: „Ha a rák egyszer átterjed a test más részeire, sokkal nehezebb kezelni. Kutatásunkból kiderül, hogy az immunválasz nem korlátozódik arra a helyre, ahol a daganat eredetileg megjelent. Az általunk kifejlesztett eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy rákos sejteket felismerő B-sejteket, valamint az általuk termelt antitesteket kinagyítsuk, és azonosítsuk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a B-sejtek által termeltekhez hasonló, antitestes kezeléseket fejlesszünk ki, amelyeket aztán személyre szabott kezelésként adhatunk az immunrendszer erősítésére”.

A már elterjedt rákos megbetegedések kezelése nehezebb, de nem lehetetlen, és az ICR felfedezése javíthatja az erre alkalmas immunterápiákat.

A tanulmány megállapította, hogy néhány, de nem minden B-sejt megváltoztatta a genetikai információit, miután megtanulták felismerni a rákot, amely azt jelenti, hogy emlékeznek arra, hogyan kell ezt tenniük, és hogyan kell a megfelelő antitesteket termelniük ahhoz, hogy megtámadják a sejteket, amikor rájuk találnak.

Elolvasom a cikket