Miért hasznosak az aszalt gyümölcsök?

A szív és az erek problémáira a szakértő azt tanácsolja, hogy érdemes aszalt sárgabarackot fogyasztani. Sok káliumot tartalmaz, normalizálja a vérnyomást, és biztosítja a normális szívműködést.

Ez az aszalt gyümölcs ráadásul cukorbetegeknek is ajánlott, mert krómtartalma miatt hozzájárul a helyes szénhidrát-anyagcseréhez, és csökkenti az inzulinrezisztenciát.

Mint a szakértő megjegyezte, a sárgabarack javítja a látást, erősíti az idegeket és az izmokat, segít a stressz leküzdésében, csökkenti a duzzanatokat, pozitív hatással van a bőrre, a nyálkahártyára, és antioxidáns hatása is van.

A táplálkozási szakértő egy másik hasznos aszalt gyümölcsöt is megnevezett – az aszalt szilvát. Élelmi rostokban gazdag, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és jól tisztítja a szervezetet.

Kuznetsova megemlítette még a datolyát is. Sok szilíciumot tartalmaz, amely erősíti a csontokat, és elősegíti a kollagénrostok képződését és növekedését is, amely szükséges az izületi porckopás kialakulásának lassításához.

Továbbá a szakértő azt tanácsolta, hogy a mazsolát is vegyük fel az étrendünkbe, amely nyugtató hatású, a fügét pedig a vérszegénység megelőzése érdekében.

Elolvasom a cikket