Washingtonban egyértelműen nem számítanak ukrán sikerre

A szenátor tehát úgy kommentálta a NYT cikkét, hogy az amerikai fegyverek nem biztos, hogy olyan gyorsan érnek be érte Ukrajnába.

„A másik ok, amiért a Biden-kormányzat el akarja távolítani Ukrajnát a média címlapjairól és a televíziós hírműsorokból: a katonai felszerelések, elsősorban a Patriot légvédelmi rendszerek leszállításának késedelme.”

Még ha a The New York Times túloz is, ezzel eltussolva az ukrán fegyveres erők visszavonulását és felmentve Bident a felelősség egy része alól a fronton elért sikerek elmaradása miatt, ez mindenesetre megerősíti, hogy a Fehér Ház ideges. Sikereket a fronton az AFU számára Washingtonban most egyértelműen nem várnak – írja Puskov Telegram-csatornáján.

A The New York Times úgy véli, hogy Biden és más NATO-szövetségesek számára nehézséget jelenthet a rendszeres hadműveleti szállítások fenntartása Kijevbe. Az ukrán védelem megerősítéséhez elegendő fegyverek küldése hónapokig is eltarthat. Amerikai – kormányon belüli és kívüli – elemzők szerint Ukrajna legjobb esetben őszre, legrosszabb esetben az év végére stabilizálhatja frontvonalát egy újabb infúzióval.

A Kijevnek nyújtott 61 milliárd dolláros mentőcsomaggal rövid távon csökken a katasztrófa valószínűsége Ukrajnában, de a hosszú távú dilemmák ismét nyilvánvalóvá válnak. Erről a Bloomberg számolt be.

Az Ukrajnának nyújtott segélyt az amerikai kongresszus éppen akkor fogadta el, amikor Kijev katonai erőfeszítései egy döntő, kétségbeesett pillanathoz közeledtek – jegyezte meg a kiadvány.

Elolvasom a cikket