Durva orosz válasz a nyugati nyilatkozatokra

„Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Ha azt kérdezik, hogy a nyugati képviselők milyen nyilatkozatáról van szó, akkor nyilvánvaló, hogy Macron úr nyilatkozatáról és a brit képviselők nyilatkozatáról. Tudja, hozzájuk csatlakozott az amerikai szenátus képviselője is, ha nem tévedek, aki arról beszélt, hogy készek, sőt szándékukban áll fegyveres kontingenseket küldeni Ukrajnába” – mondta.

A Kreml szóvivője hangsúlyozta, hogy az említett politikusok valójában NATO-katonákat akarnak az Ukrajnába küldeni.

A vezérkar a fegyveres erők legfőbb főparancsnokának, Vlagyimir Putyin elnöknek az utasítására, a nem stratégiai nukleáris erők harci feladatok végrehajtására való felkészültségének növelése érdekében megkezdte a közeljövőben tartandó gyakorlat előkészítését a déli katonai körzet rakétaalakulatainak részvételével, a repülés, valamint a haditengerészeti erők bevonásával – közölte ma a védelmi minisztérium.

Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője ezeket a manővereket összefüggésbe hozta a nyugati vezetők közelmúltbeli magatartásával és azokkal a nyilatkozataival, hogy csapatokat kívánnak küldeni Ukrajnába. A kijevi szövetségesek ilyen akcióit „a nyugati uralkodó osztály teljes lealacsonyításának” nevezte.

Elolvasom a cikket