Ez a reggeli megelőzheti az álmosságot és 12 féle rákot

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a zabkása hozzáadása a reggeli étkezéshez távol tarthatja a nappali álmosságot – mindezt úgy, hogy közben potenciálisan csökkenti a cukorbetegség és a rák 12 fajtájának kockázatát.

Ahogy arról korábban a Wales Online is beszámolt, a zab egészséges forrása az összetett szénhidrátoknak, ami azt jelenti, hogy a szervezeted egy tál zabkását energiává bontja, ami aztán a nap folyamán felszívódik. Más szóval, valószínűleg tovább fogod jóllakottnak érezni magad – és elkerülheted a csábító nassolnivalókat -, miközben éberebbnek érzed magad, és készen állsz arra, hogy nekivágj a világnak.

A zab fantasztikus étel, ha a vércukorszint-szabályozás támogatásáról van szó, ami fontos a cukorbetegség kialakulásának valószínűségének csökkentésében. Mivel kevésbé feldolgozott, mint a finomított gabonafélék, a zab lassabban emésztődik, mint a finomított gabonafélék, ami azt jelenti, hogy nem fogja túlságosan megemelni a vércukorszintjét.

További kutatások szerint a zab csökkentheti a bélrák kockázatát. A Cancer Research UK szerint ez valószínűleg annak köszönhető, hogy jó rostforrás. Továbbá a rostok akkor is hatékonyak lehetnek, amikor segítik a bélbaktériumokat abban, hogy hasznos vegyi anyagokat termeljenek, amelyek elősegítik a bélben uralkodó állapotok megváltozását.

A teljes kiőrlésű gabonákban található fenolsavak szintén szerepet játszhatnak a bélrák elleni védelemben, és részben magyarázatot adhatnak arra, hogy a teljes kiőrlésű gabonák miért tűnnek önmagukban is erős kapcsolatnak.

A magas rosttartalmú teljes kiőrlésű gabonafélék és kevesebb finomított gabona beiktatása segíthet az egészséges testsúly fenntartásában és az elhízás elkerülésében, valamint segíthet csökkenteni a bélrák és 12 egyéb rákos megbetegedés kockázatát – olvasható a Cancer Research UK honlapján. Ezek közé tartozik a mell-, hasnyálmirigy-, nyelőcső-, epehólyag-, méh-, petefészek-, vese-, máj-, felső gyomor- és pajzsmirigyrák, valamint a myeloma és a meningeóma rákos megbetegedései.

Elolvasom a cikket