Tudósok megfejtették, mitől finomabb a McDonald’s kólája

A neten számos fórumon olvasható, ahogy a fogyasztók azt kutatják, hogy a mekis kóla miért finomabb, mint a gyártó dobozos, üveges vagy flakonos kiszerelése vagy mint más gyorséttermek kólái. Abby Thiel, egy élelmiszer-kutató végre választ adott erre a kérdésre! A szakértő elmagyarázta a Daily Mailnek, hogy a híres gyorsétterem egy speciális eljárással állítja elő a kólát, amelynek az alapját a Coca-Cola-szirup adja. Ezt a koncentrátumot rozsdamentes acél tartályokban tárolják (mások műanyagban), amely segít a megfelelő hőmérsékleten tartani az italt, illetve nem engedi a szénsavat távozni belőle.

A másik fontos tényező, amelytől még lágyabb és frissítőbb lesz az ital, az a víz, amellyel hígítják a Coca-Cola-szirupot. A gyorsétterem ugyanis egy különleges eljárás során megtisztítja a csapvizet, eltávolítva a klórt, a vasat és egyéb szennyeződéseket, amelyek ronthatják a minőségét. Ráadásul frissen keverik össze csapoláskor a szirupot és a vizet, nem előre előkészített italként szolgálják fel. Ennek köszönhetően a mekis kóla frissítőbb és ízletesebb, mint máshol. Ráadásul a csövek, amelyek összekötik a tartályokat az üdítőgéppel, azok is szigeteltek – a maximális hő- és fényvédelem érdekében.

A McDonald’s 2021-ben részben már elismerte, hogy a kólájuk tényleg más eljárással készül, mint a többi étteremben. Akkor azt is hozzátették, hogy a 4. tényező, amelytől még ízletesebb a kólájuk, az a szélesebb szívószál. Így ugyanis egyszerre több üdítő jut az ember szájába, amelytől még intenzívebb az ízhatás.

Elolvasom a cikket