A szakember rámutatott, hogy a spárga szezonális termék, májusban érik. Elmondása szerint a növény fiatal levelei gazdagok A-, B-, E- és C-vitaminban, valamint káliumban, ami különösen hasznos a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára. Ezenkívül – folytatta Dianova – a spárga tartalmazza a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat – vasat, magnéziumot, rezet és mangánt. „Mindezek hatással vannak a vérképző rendszerre, ezért hasznos termék a vashiányos vérszegénységben szenvedő nők számára” – jegyezte meg az orvos.
Dianova emellett megjegyezte, hogy a spárga jó forrása a lágy rostoknak, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaz – 100 grammonként mindössze 20 kilokalóriát. A dietetikus hangsúlyozta, hogy a spárgát nem szabad gyomor-bélrendszeri betegségek és hasnyálmirigy-gyulladás súlyosbodása esetén fogyasztani. Szintén ellenjavallt ez a zöldség köszvényes betegek számára, mivel súlyosbodást és fájdalomrohamot idézhet elő.