A táplálkozási szakértő szerint ez a zöldség a leghasznosabb a szív számára

A szakember rámutatott, hogy a spárga szezonális termék, májusban érik. Elmondása szerint a növény fiatal levelei gazdagok A-, B-, E- és C-vitaminban, valamint káliumban, ami különösen hasznos a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára. Ezenkívül – folytatta Dianova – a spárga tartalmazza a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat – vasat, magnéziumot, rezet és mangánt. „Mindezek hatással vannak a vérképző rendszerre, ezért hasznos termék a vashiányos vérszegénységben szenvedő nők számára” – jegyezte meg az orvos.

Dianova emellett megjegyezte, hogy a spárga jó forrása a lágy rostoknak, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaz – 100 grammonként mindössze 20 kilokalóriát. A dietetikus hangsúlyozta, hogy a spárgát nem szabad gyomor-bélrendszeri betegségek és hasnyálmirigy-gyulladás súlyosbodása esetén fogyasztani. Szintén ellenjavallt ez a zöldség köszvényes betegek számára, mivel súlyosbodást és fájdalomrohamot idézhet elő.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.